CARSNEWS
MOTONEWS

Joan Mir: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι η πρώτη φορά που η Honda έφερε κάτι που λειτούργησε στη δοκιμή MotoGP της Βαλένθια”

Η ανταγωνιστικότητα του RC213V έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες δύο σεζόν, τόσο πολύ ώστε η Honda είναι πλέον από τα εργοστάσια που έχουν παραπάνω παραχωρήσεις για την επόμενη σεζόν για να μπορέσει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική.

Όμως στο τεστ της Βαλένθια ο Joan Mir είπε ότι η ήταν η πρώτη φορά που η εργοστασιακή ομάδα της Honda «έφερε κάτι σε μια δοκιμή που λειτούργησε» από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 είπε ότι η Honda «χρειαζόταν λίγη περισσότερη βοήθεια» μετά τη δοκιμή του Misano τον Σεπτέμβριο, στην οποία ο Marc Marquez παραδέχτηκε ότι η ομάδα ήταν «ακόμη μακριά» από εκεί που έπρεπε να είναι.

Αλλά μιλώντας μετά τη δοκιμή της Τρίτης, ο Mir ήταν εμφανώς ευχαριστημένος με την πρόοδο που σημειώθηκε και είπε ότι η μοτοσυκλέτα «φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα».

Αποκάλυψε επίσης ότι ήταν η «πρώτη φορά που μπόρεσα να νιώσω διαφορά από τότε που ήρθα στην Honda».

Ο Mir είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι η πρώτη φορά σε μια δοκιμή που έφεραν πραγματικά κάτι που λειτούργησε.»

«Ένιωσα αρκετά καλά όλη μέρα, ήταν μια πρόκληση, την Παρασκευή μετά το ατύχημα σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω το τεστ.»

«Ήταν δύσκολο να βελτιωθείς λίγο κάθε μέρα και ήταν δύσκολο να αποκτήσεις την αίσθηση αφού δεν οδηγούσα καλά το Σαββατοκύριακο.»

«Αλλά μπήκα γρήγορα στους χρόνους γύρων και αυτή η μοτοσυκλέτα φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό σε όλες τις βόλτες που κάναμε, κάθε φορά που βγαίναμε βελτιωνόταν.»

«Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα και δεν είχαμε χρόνο να φορέσουμε τα μαλακά ελαστικά για να δοκιμάσουμε να κάνουμε γρήγορο γύρο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Οι δυνατότητες είναι διαφορετικές.»

Ο Mir είπε ότι η μείωση βάρους της νέας μοτοσυκλέτας βοήθησε στον χειρισμό της, αλλά ο κινητήρας δεν είναι φανταστικός

«Είναι μακρύτερη και επίσης ζυγίζει λιγότερο, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ένα πρώτο βήμα για να έχεις μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, εξακολουθεί να λείπει η δύναμη, αλλά είναι ένα καλό βήμα, οι εποχές ήταν διαφορετικές», εξήγησε ο Ισπανός.

«Η πίστα δεν ήταν πολύ καλή, το απόγευμα υπήρχε μια στιγμή που δεν φυσούσε αέρας αλλά τότε ήμασταν στο γκαράζ, αυτό μας έλειψε, να έχουμε την πίστα σε καλές συνθήκες για λίγο και να μπορούμε να κάνουμε γύρους.»

«Στο τέλος έμειναν 15 λεπτά για να τελειώσουμε, αλλά δεν χρειαζόταν να στοιχηματίσουμε. Είμαι χαρούμενος σήμερα.»

«Ο κινητήρας δεν είναι φανταστικός, δεν είναι ο καλύτερος που έφεραν, είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν για τη δοκιμή της Sepang, αλλά είμαι ευχαριστημένος γενικά».

Και πρόσθεσε: «Το κράτημα είναι καλύτερο, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ εκεί και αυτό είναι ξεκάθαρη βελτίωση. Μετά και ο χειρισμός της μοτοσυκλέτας, είναι πολύ πιο εύκολος γιατί ζυγίζει λιγότερο.»

«Έχει γίνει πιο εύκολο στην οδήγηση. Ο χαρακτήρας του κινητήρα είναι λίγο ο ίδιος και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.»

«Όταν είσαι ήδη στους χρόνους και βλέπεις ότι χρειάζεται να βελτιώσεις μόνο ένα ή δύο δέκατα, ξεκινάς ήδη από άλλο σημείο και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».

Μετά το απογοητευτικό τεστ Misano, ο Mir ήταν ευχαριστημένος με την ικανότητα της Honda να αντιδρά και πιστεύει ότι είναι «απλώς θέμα χρόνου» να βελτιωθούν περαιτέρω τα πράγματα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πώς να φτιάχνουν μοτοσυκλέτες, νομίζω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να φέρουν κάτι που πραγματικά θα λειτουργεί και από εκεί μετα να βελτιωθεί», είπε.

«Η μοτοσυκλέτα που οδήγησα σήμερα είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να κάνουμε καλά πράγματα την επόμενη χρονιά, πρέπει να κάνουμε άλλο ένα βήμα, αλλά βλέποντας αυτό που είδα σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν».

Η δοκιμή ήταν η πρώτη της Honda χωρίς τον Marquez από το 2012, καθώς έφυγε για την Gresini Ducati για τη σεζόν του 2024, αλλα μαζί με τον Mir ήταν ο Luca Marini , ο οποίος ήρθε από την Ducati και την ομάδα VR46 την ομάδα του αδερφού του Valentino Rossi.

Related Articles

Το πιο καυτό νέο στους δύο τροχούς

cars

Σπάνια μοτοσικλέτα βρέθηκε στην κούτα της μετά από 30 χρόνια

cars

Νέα 690 SMC R και 690 Enduro R σε κατασκοπικές φωτογραφίες

cars

Πιερία: Δύο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στο Βαρικό -Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο

cars

Πυροβολισμοί στη Μάνδρα – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ – PatrisNews

cars

Honda Transalp XL 750: Με 92 ίππους και αναρτήσεις από την Showa

cars

Κρήτη: Έκλεψε τη μοτοσυκλέτα, έπεσε, πήγε στο νοσοκομείο και …συνελήφθη!

cars

Τα προβλήματα του ταξιδιού με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα – όπως τα ανακάλυψε ο Marc Travels

cars

Η UM Motorcycles θα βρίσκεται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

cars