CARSNEWS
F1 & RACES

Renault: Δεν πωλείται η Alpine F1!

Η σεζόν του 2024 στη Formula 1 έχει ξεκινήσει εντελώς στραβά για την ομάδα της Alpine που δείχνει πως η κατιούσα είναι… ατελείωτη. Σε σημείο που αρκετές φήμες άρχισαν να μιλούν για πώληση της ομάδας από το Renault Group.

Μάλιστα, έπεσαν και μερικά ονόματα στο τραπέζι ως πιθανοί αγοραστές, με πρώτο εξ αυτών την ταλαίπωρη από την FOM Andretti, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες έθεταν τη Geely ως υποψήφια.

Ωστόσο, ο CEO του γαλλικού ομίλου, Λούκα ντε Μέο έβαλε τέλος στην παραφιλολογία, λέγοντας πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Alpine F1, σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρεται να πουλήσουν την ομάδα.

Ο επικεφαλής της Renault μίλησε στο περιοδικό Autocar, δηλώνοντας: «Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουμε. Δεν είναι του στυλ μου. Δε θα πουλήσουμε ούτε καν μερίδιο της ομάδας» τόνισε αρχικά, πριν αποκαλύψει πως υπήρξαν προσφορές για την εξαγορά της Alpine F1:

«Με πλησίασαν άνθρωποι και έλαβα προσφορές δεξιά και αριστερά. Αλλά δεν ενδιαφερόμαστε. Θα ήταν χαζό εκ μέρους μας και δε θα το κάνω» είπε εμφατικά ο ντε Μέο.

Related Articles

Formula 1: Ισοφάρισε το ρεκόρ του Σένα με 8 σερί pole positions ο Φερστάπεν

cars

Φόρμουλα 1: Τέλος ο Σάντσεζ από το τεχνικό επιτελείο της McLaren

cars

TAG Heuer Kith Formula 1: Η αναγέννηση ενός ρολογιού που σημάδεψε μια γενιά

cars

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Οριακή επικράτηση Φερστάπεν!

Bury

F1 GP Μεξικού: Τα νέα των Paddock

cars

F1 2024: Ο πλήρης οδηγός για τη νέα σεζόν

cars

Red Bull F1 upgrade headlines Japanese GP changes

cars

Aston Martin F1: Στόχος το μέσον της κατάταξης για το 2023

cars

H νέα πίστα Formula 1 στη Σαουδική Αραβία είναι ‘διαστημική’

cars