CARSNEWS
F1 & RACES

Φόρμουλα 1: Τέλος ο Σάντσεζ από το τεχνικό επιτελείο της McLaren

Οι διοικούντες της McLaren προχώρησαν σε αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της ομάδας της Φόρμουλα 1, ύστερα από τα πρώτα τρία Grand Prix του 2024.

Ο πρώην αεροδυναμιστής της Ferrari ήταν μια από τις δύο προσθήκες-«κλειδιά» που έκανε η McLaren το χειμώνα στη Φόρμουλα 1, μαζί με τον -πρώην της Red Bull- Ρομπ Μάρσαλ, καθώς η βρετανική ομάδα ήθελε να «χτίσει» πάνω στην αρχική… αναδόμηση που είχε κάνει πέρυσι στο επιτελείο της. Όμως, ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, τονίζει σε δήλωσή του ότι «μετά από προσεκτικές συζητήσεις μεταξύ του Νταβίντ Σάντσεζ και της ηγετικής ομάδας, πάρθηκε η κοινή απόφαση να φύγει ο Νταβίντ από την ομάδα. Κατά τον κοινό προβληματισμό μας, έγινε φανερό ότι ο ρόλος, οι ευθύνες και οι φιλοδοξίες που σχετίζονται με τη θέση του Νταβίντ δεν ευθυγραμμίζονταν με τις αρχικές μας προσδοκίες, όταν συμφώνησε να ενταχθεί στην ομάδα τον Φεβρουάριο του 2023».

Mclaren

Έτσι, ο Σάντσεζ αποτελεί παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή που είναι υπεύθυνος για θέματα που αφορούν τη γενική ιδέα και την απόδοση του μονοθεσίου. Ο Στέλα θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, έως ότου προσληφθεί μόνιμος αντικαταστάτης του Γάλλου.

Μετά την αποχώρηση του Σάντσεζ, ο Μάρσαλ αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής σχεδιαστή, ο Νιλ Χούλντεϊ «μετακομίζει» στη θέση του τεχνικού διευθυντή σε θέματα μηχανικής, ενώ ο Πίτερ Προδρόμου συνεχίζει ως τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής.

Όλες οι ειδήσεις

Δοκιμή Honda e:Ny1: Ταράσσοντας τα νερά αλά Ιαπωνικά

Hyundai Ioniq 5 N eN1: Ηλεκτρική βόμβα με αγωνιστική περιβολή

Νέος ΚΟΚ: Έρχονται αυστηρότερες ποινές και ακόμα πιο τσουχτερά πρόστιμα

Related Articles

Formula 1: Η νέα Aston Martin Vantage σε ρόλο safety car

cars

Καουμπόηδες εσείς; Σερίφηδες εμείς

cars

Οι γυναίκες στη Formula 1!

cars

Donald Trump and Only Fans models transform Miami GP into new Bizarro World

cars

Χόρνερ: «Δεν θέλω ανταγωνισμό, ακόμη προσπαθώ να αναρρώσω από το 2021»

cars

F1: H πρεμιέρα του Μπαχρέιν από πλευράς ελαστικών

cars

GP ΗΠΑ με γεύση από… ελαστικά 2020!

cars

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του 2024

cars

Formula 1: Πού και τι ώρα θα αποκαλυφθεί η νέα Williams

cars