CARSNEWS
F1 & RACES

Χόρνερ: «Δεν θέλω ανταγωνισμό, ακόμη προσπαθώ να αναρρώσω από το 2021»

O Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull Racing απολαμβάνει πολύ την τωρινή κυριαρχία της ομάδας του και δεν βιάζεται να δει δεύτερο ανταγωνιστή για τον τίτλο.

Στη νέα εποχή της Formula 1 μόλις μία ομάδα κατάφερε να εκμεταλλευτεί καλύτερα τους τεχνικούς κανονισμούς και κατάφερε να κυριαρχήσει. Η Red Bull Racing κατέκτησε με άνεση τα δύο πρωταθλήματα την περασμένη σεζόν και φέτος συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα, έχοντας κερδίσει όλα τα Grand Prix που έχουν διεξαχθεί.

Ο Μαξ Φερστάπεν στο Μπαχρέιν

Μπορεί σε κάθε αγώνα να «παίζει μπάλα» μόνη της και όλοι στην αυστριακή ομάδα απολαμβάνουν μια από τις μεγαλύτερες κυριαρχίες στην ιστορία του σπορ. Μάλιστα, η απόλαυση είναι τέτοια που δεν βιάζονται να δουν άλλη ομάδα στη μάχη για νίκες ή τίτλους.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η ομάδα του να έχει σύντομα ανταγωνισμό και απάντησε: «Ούτε στο ελάχιστο δεν θέλω ανταγωνισμό ξανά, ακόμη προσπαθώ να αναρρώσω από το 2021. Δείτε τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα, είναι συνδυασμός ομαδικής δουλειάς. Κάθε μέλος της ομάδας, κάθε τομέας στο εργοστάσιο κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν έχεις τόσες επιτυχίες όπως εμείς τώρα τυχαία. Είναι μια χρυσή στιγμή για την ιστορία μας και πραγματικά βγάζω το καπέλο σε όλους όσους δουλεύουν στο παρασκήνιο τόσο σκληρά και έχουμε τέτοια απόδοση εντός πίστας».

Το 2021 ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές σεζόν στην ιστορία της Formula 1, με τον τίτλο να κρίνεται στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς είδαμε μια τιτανομαχία ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον, με τους δύο να μάχονται ρόδα με ρόδα και πολλές φορές είχαν ξεπεράσει τα όρια.

Ο Ολλανδός φέτος έχει κερδίσει 12 αγώνες και στα μισά της χρονιάς προηγείται του Σέρχιο Πέρεζ κατά 125 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Related Articles

Αυτή είναι η νέα ομάδα που κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη Formula 1

cars

F1: O Elon Musk πήγε στην πίστα με το Tesla Cybertruck

cars

Αρνητικός στον Covid-19 o Perez, επιστρέφει στη δράση

cars

Bianca Bustamante joins the McLaren Driver Development programme

cars

F1: Θα μπουν καλύμματα στους πίσω τροχούς;

cars

F1: Πρώτα συμπεράσματα από τα μονοθέσια του 2024

cars

Schumacher: Η οικογένεια Williams πρέπει να αποχωρήσει

cars

Fernando Alonso: Aston Martin driver signs new deal until end of 2026

cars

Formula 1: Η βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών

cars