CARSNEWS
NEW MODELS

Renault: Ποιά θα είναι η αμοιβή του Luca de Meo!

Η Renault μπαίνει σε μία νέα πορεία και σε μία νέα μετά-Ghosn εποχή με τιμονιέρη τον Luca de Meo. Ο οποίος αποχώρησε από τον όμιλο VW και συγκεκριμένα από την θέση του διευθυντή της Seat για να αναλάβει την γαλλική εταιρία που έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από το σκάνδαλο Ghosn.

Μάλιστα ο de Meo στα πολλά που θα έχει να κάνει από την 1 Ιουλίου που αναλαμβάνει επίσημα την διεύθυνση της Renault θα είναι η σύσφιξη της σχέσης της μάρκας με τη Nissan που έχει κλονιστεί σε ακραίο σημείο. Ωστόσο, τι ήταν αυτό που έκανε τον de Meo να φύγει από τον γερμανικό όμιλο;

Μια καλή απάντηση είναι η φιλοδοξία του για κάτι που θα τον γράψει το πάνθεον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και αυτό ίσως να είναι η επαναφορά της τάξης ενός από του μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως (Renault- Nissan- Mitsubishi).

O de Meo βρίσκεται στην κορύφωση της καριέρας του και μία τέτοια επιτυχία στην εποχή του εξηλεκτρισμού είναι μια σπουδαία ευκαιρία. Από την άλλη, φυσικά παίζει ρόλο και η αμοιβή του η οποία δίχως τα μπόνους θα ανέρχεται στα 5,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως όταν ο προκάτοχός του Thierry Bollore έλαβε πέρυσι τα μισά.

Σύμφωνα με αρχεία της εταιρείας που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα και δημοσίευμα της Automotive News, o de Meo θα λάβει φέτος σταθερό ποσό αποζημίωσης ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, ετήσια μεταβλητή αμοιβή που μπορεί να ανέλθει στο 150% της σταθερής αποζημίωσης και 75.000 μετοχές της Renault. Ο προκάτοχός του, Thierry Bollore, έλαβε, αντιστοίχως, 900.000 ευρώ, μέγιστη μεταβλητή αποζημίωση 125% και 50.000 μετοχές.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέες δυνατότητες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής myOpel

cars

Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν την καλύτερη ικανότητα έλξης; (video)

cars

Τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Fisker ως το 2025

cars

Το νέο Hyundai Santa Fe μεγαλώνει και αναβαθμίζεται (photos)

cars

To νέο Seat Leon στην Ελλάδα. Tιμές και εξοπλισμός

cars

To ονειρικό αυτοκίνητο της Yamaha

cars

Είδαμε το νέο Toyota bZ4X στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

cars

Τι θα λέγατε αν το Toyota RAV4 σας έμοιαζε με Lamborghini Urus;

cars

Mazda R360 Coupe: Πώς “γεννήθηκε” το best seller από τη Χιροσίμα

cars