CARSNEWS
F1 & RACES

Schumacher: Έλαβε αποζημίωση μετά από ψεύτικες ειδήσεις

Η οικογένεια του Michael Schumacher έλαβε αποζημίωση μετά από ανάρτηση ψεύτικης συνέντευξής του σε γερμανική ιστοσελίδα

O Michael Schumacher λείπει πολύ. Σε φίλους της F1, σε όλον τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για την κατάστασή του τηρήται σιγήν ιχθύος. Δέκα χρόνια μετά το απρόσμενο ατύχημα σε αγώνα σκι το εγκεφαλικό τραύμα του στοίχησε πολλά. Τόσα που ο Γερμανός δεν έχει βρεθεί στο προσκήνιο από τότε.

Τον προηγούμενο Απρίλιο όμως ο θρύλος του σπορ επανήλθε στα νέα με έναν απρόσμενο τρόπο. Η γερμανική ιστοσελίδα “Die Aktuelle” δημοσίευσε μια υποτιθέμενη συνέντευξη του Michael με τίτλο “Mein Leben hat sich total verändert” (“Η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως”). Η συνέντευξη είχε περίοπτη θέση στο πρωτοσέλιδο μαζί με μια φωτογραφία του πολυπρωταθλητή και με υπότιτλο “Das erste Interview” (“H πρώτη συνέντευξη”).

Το άρθρο μάλιστα φαίνεται να γράφτηκε εξ’ ολοκλήρου με τη βοήθεια προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόγραμμα ανήκει σε πλατφόρμα η οποία το χρησιμοποιεί για να μιμείται απαντήσεις διασήμων ανθρώπων σε πιθανές ερωτήσεις. Σε απάντηση σε αυτό το αχρείο επιχείρημα απόκτησης δημοσιότητας η οικογένεια του Michael προήλθε σε νομικές κινήσεις.

Σε προσπάθεια κατευνάσματος των πυρών η εφημερίδα απέλυσε τον υπεύθυνο σύνταξής της, τον πρωτεργάτη αυτού του “λαμπρού” σχεδίου. Η μύνηση της οικογένειας στοίχησε στο “Die Aktuelle” 200.000 ευρώ και προφανώς έκανε ανεπανόρθωτη ζημία στη δημόσια εικόνα της.

Τόσο η κατάσταση του “Schumi” όσο και η πρόοδός του έχουν κρατηθεί μυστικές από τους ανθρώπους του. Η σύζυγός του Corinna ανέφερε χαρακτηριστικά στο ντοκιμαντέρ του 2021 για τον άνδρα της: ” Σε όλους μας λείπει ο Michael. Αλλά είναι εδώ. Διαφορετικός αλλά εδώ. Αυτό μου δίνει δύναμη.”

Εν κατακλείδι όλοι μας κατανοούμε το πόσο στερείται η Formula 1 τον Michael Schumacher. Αν όμως θέλουμε ο “Dier Mecht Machine” να επιστρέψει το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά του και την οικογένειά του. Αυτό και να ελπίζουμε.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Πέτρος Γαβριηλίδης

Ξεκίνησε να βλέπει Formula 1 από το 2000 και ο ήχος των V10 κινητήρων χαράκτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη του. Οι κινητήρες μείωσαν τον ήχο τους, αλλά η έμπνευση και η όρεξη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό έμεινε ίδια.

Related Articles

Lawson thrilled but ‘unfulfilled’ with his F1 debut

cars

Η ομάδα που φοβάται ο Φερστάπεν ενόψει της νέας σεζόν

cars

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 2: Ταχύτερος ο Kimi, χαμός με το DAS

cars

McLaren: Με καλλιτεχνικό άγγιγμα στην Yas Marina

cars

Formula1: Τέλος οι διακοπές, την Κυριακή έχει αγώνα

cars

IT’S RACE WEEK: 5 storylines we’re excited about ahead of the 2023 Qatar Grand Prix

cars

Αυτή είναι η πανέμορφη Alpine A521 (video)

cars

Τα νέα της Formula 1 σε 5 λεπτά

cars

Μέσα στον Αύγουστο θα ξέρει το μέλλον του ο Bottas

cars