CARSNEWS
F1 & RACES

TAG Heuer Kith Formula 1: Η αναγέννηση ενός ρολογιού που σημάδεψε μια γενιά

H TAG Heuer συνεργάζεται με την Kith για την αναβίωση ενός θρυλικού ρολογιού του TAG Heuer Formula 1 Σειράς 1.

Top Gear TEAM

 Η TAG Heuer και η Kith είναι ηγέτες στον τομέα τους. Η TAG Heuer είναι γνωστή για τα όργανα που μετρούν με ακρίβεια το χρόνο σε μερικούς ιστορικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από την άλλη, η Kith είναι πρωτοπόρος στη μόδα και ξεχωρίζει για την καινοτόμα προσέγγιση. 

Tag Heuer Kith Formula 1 Σειράς 1

Σήμερα οι δύο αυτές εταιρείες ξεκινούν μια πρωτοποριακή συνεργασία που επαναφέρει τη Σειρά 1 του TAG Heuer Formula 1 που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1986. Η νέα συλλογή φέρνει το αγαπημένο μοντέλο σε 10 τολμηρούς χρωματισμούς που αντλούν έμπνευση από ξεχωριστά μοντέλα της μάρκας στο παρελθόν.

Παρέα με την Kith, η TAG Heuer επαναφέρει μια εμβληματική σειρά της δεκαετίας του ‘80 που ξεχωρίζει για το σχέδιο της και τα χρώματά της.

Ένα αγαπημένο σχέδιο

Η πρώτη φορά είναι πάντα ξεχωριστή. Κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για τον πρώτο έρωτα. Και για πολλούς συλλέκτες σε όλο τον κόσμο η Σειρά 1 του TAG Heuer Formula 1 ήταν ο πρώτος τους έρωτας.

Tag Heuer Kith Formula 1 Σειράς 1

Αυτή είναι και η ιστορία πίσω από τη συνεργασία της TAG Heuer με την Kith, o ιδρυτής της οποίας Ronnie Fieg ξεκίνησε με ένα κόκκινο και μαύρο Formula 1 και από τότε έγινε συλλέκτης ιδιαίτερων vintage ρολογιών.

Για πολλούς ακόμη αυτός ο έρωτας ξεκίνησε με το Formula 1 του 1986 που ήταν και το πρώτο ρολόι με  το όνομα TAG Heuer. Εδώ και κάποια χρόνια έχει γίνει ένα από τα πιο “καυτά” vintage ρολόγια στον κόσμο με πολλούς θαυμαστές του να το ψάχνουν σε sites που πωλούν προϊδιόκτητα, καθώς παραμένει το ίδιο μοντέρνο όπως ήταν πριν από περίπου 40 χρόνια.

Το καινούριο μοντέλο Formula 1 – Kith επαναφέρει τη νοσταλγία για την εποχή σε μια κάσα 35 χιλιοστών. “Η αναγέννηση του πρωτοτύπου μοντέλου είναι κάτι που η κοινότητα των συλλεκτών ζητούσε για πολλά χρόνια.

Tag Heuer Kith Formula 1 Σειράς 1

Ένας από αυτούς τους συλλέκτες ήταν και ο ιδρυτής της Kith, Ronnie Fieg, ο όποιος έχει πει ότι -όπως και πολλοί ακόμη- το πρώτο του ρολόι όταν ήταν νέος ήταν ένα από τα πιο σημαντικά ρολόγια στην ιστορία του οίκου μας.

Ήταν το πρώτο που έφερε το όνομα TAG Heuer και αποτέλεσε μια εισαγωγή για πολλούς συλλέκτες στην υπόσχεσή μας να φτιάχνουμε κορυφαία ρολόγια που συνδυάζουν πολιτισμό και μηχανοκίνητο αθλητισμό”, λέει ο Julien Tornare, Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Heuer.

Δίνοντας μια νέα πνοή στο αγαπημένο μοντέλο

Το νέο μοντέλο διατηρεί αυτό που έκανε το πρωτότυπο τόσο αγαπητό και την ίδια ώρα το αναβαθμίζει με καινούργια υλικά. Ωστόσο, ήταν σημαντικό αυτές οι νέες εκδόσεις να διατηρήσουν το πρωτότυπο πνεύμα του ρολογιού.

Έτσι ο προμηθευτής της κάσας του πρώτου ρολογιού έδωσε το ίδιο καλούπι για τα νέα μοντέλα όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε το 1986. Αυτό σημαίνει ότι η ταυτότητα του ρολογιού είναι ολόιδια με αυτήν που αγάπησαν οι συλλέκτες πριν από δεκαετίες.

Tag Heuer Kith Formula 1 Σειράς 1

Ενώ το πρωτότυπο ρολόι είχε πλαστικό κρύσταλλο, το ανανεωμένο μοντέλο έχει ζαφειρένιο. Επίσης, το λουράκι αναβαθμίζεται από πλαστικό σε καουτσούκ.

Η TAG Heuer και η Kith συνεργάστηκαν για να διαλέξουν τους ξεχωριστούς και εξωτικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στην λαμπρή ιστορία της μάρκας, η ελβετική ωρολογοποιία συνδυάζει το λογότυπό της με αυτό του συνεργάτη της. Το καντράν επίσης περιέχει και το μότο του της Kith “Just Us”.

“Ήταν πολύ τιμητικό για μένα να παίξω ένα ρόλο στην επιστροφή της Σειράς 1 του Formula 1 στη ζωή. Η Σειρά 1 του Formula 1 της TAG Heuer σε κόκκινο και μάρκο μαύρο ήταν το πρώτο μου ρολόι, ένα μοντέλο που με βοήθησε να εκφράσω το μοναδικό στυλ το οποίο πλέον εμφανίζεται παντού στην μάρκα μας”, λέει ο Ronnie Fieg.

Tag Heuer Kith Formula 1 Σειράς 1

Η συλλογή

Το πρωτότυπο Formula 1 έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία και τη μακροζωϊα της TAG Heuer. Πάνω από 3 εκατομμύρια κομμάτια κατασκευάστηκαν και αγαπήθηκαν για ολόκληρες δεκαετίες. Η καινούργια συνεργασία φέρνει 10 καινούργια ρολόγια συνολικά σε εκδόσεις είτε με μπρασελέ από ατσάλι είτε με λουράκι από καουτσούκ.

7 ρολόγια πωλούνται αποκλειστικά στα καταστήματα Kith και το καθένα από αυτά συνδέεται με συγκεκριμένο κατάστημα. Αυτές οι εκδόσεις είναι περιορισμένες σε 250 κομμάτια η καθεμία για τα μοντέλα με λουράκι και 350 για αυτά με το μπρασελέ.

Tag Heuer Kith Formula 1 Σειράς 1

2 εκδόσεις πωλούνται αποκλειστικά από την TAG Heuer και θα βγουν σε 825 κομμάτια η καθεμία -η μία σε ζωηρό μπλε και η άλλη σε ζωηρό πράσινο στη στεφάνη και το λουράκι και με μια μαύρη κάσα PVD και μαύρο καντράν.

Ξεχωριστό κομμάτι της συλλογής είναι το κοινό μοντέλο της TAG Heuer και της Kith, σε περιορισμένη έκδοση 1.350 κομματιών: Η κλασική μαύρη στεφάνη στο ρολόι με τις κόκκινες λεπτομέρειες είναι ένας διαχρονικός συνδυασμός. Aυτό το μοντέλο θα έρθει με μπρασελέ από ατσάλι που θυμίζει το αρχικό μοντέλο του 1986.

Tag Heuer Kith Formula 1 Σειράς 1

Το νέο μοντέλο παραμένει πιστό στο πρωτότυπο διατηρώντας σχεδιαστικά στοιχεία όχι μόνο όσον αφορά το χρωματικό σχεδιασμό αλλά και τις μικρές λεπτομέρειες που έκαναν ξεχωριστή τη Σειρά 1.

Αυτές είναι ο δείκτης της ώρας, το τρίγωνο με τον κύκλο στο 12 της στεφάνης και οι ενδείξεις που, κάθε τέταρτο, αλλάζουν μεταξύ τελείας και ασπίδας – εμβλήματος της TAG Heuer.

Με το πρωτότυπο Formula 1, η TAG Heuer βοήθησε αμέτρητους συλλέκτες να αγαπήσουν τα ρολόγια. Τώρα τους προσκαλεί να αγαπήσουν ξανά αυτό το πολύ στιλάτο μοντέλο από την αρχή.

Related Articles

Formula1: Ολα μπλέ!

cars

Η Ferrari βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του Binotto

cars

Θα μείνει στη McLaren o Carlos Sainz;

cars

Θα αντιγράψει η Ferrari το DAS;

cars

Νέα τροπή στο «σίριαλ» της Red Bull: Με το ένα πόδι εκτός ο Μάρκο, ανησυχία για Φερστάπεν

cars

Σε 60” έγινε οδηγός F1!

cars

Η Red Bull δεν έδωσε υποσχέσεις στον Vettel

cars

LIVE το Grand Prix της Formula 1 στο Κατάρ με πρωταθλητή Φερστάπεν

cars

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Αγχωτική νίκη Verstappen απέναντι στον Norris

cars