CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα τροπή στο «σίριαλ» της Red Bull: Με το ένα πόδι εκτός ο Μάρκο, ανησυχία για Φερστάπεν

Ο Αυστριακός βρίσκεται υπό διερεύνηση από τη Red Bull ως ύποπτος για τις διαρροές της «υπόθεσης Χόρνερ» στον Τύπο και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της διαθεσιμότητας ή ακόμα και της απόλυσης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο «στρατόπεδο» της Red Bull Racing. Την ώρα που ο Μαξ Φερστάπεν ήταν καθοδόν για την 34η pole position της καριέρας του, τα εξωαγωνιστικά γεγονότα γύρω από την πολύκροτη «Υπόθεση Χόρνερ» περνούσαν ξανά στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με το motorsport.com, είναι πολύ πιθανό ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, να υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις καθώς όπως φαίνεται είχε εμπλοκή στην «υπόθεση Χόρνερ». Η είδηση αυτή έρχεται 24 ώρες μετά τη γνωστοποίηση πως η υπάλληλος της Red Bull Racing που κατήγγειλε τον Κρίστιαν Χόρνερ τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες νέα εσωτερική έρευνα στη Red Bull για το πώς διέρρευσαν στον Τύπο πληροφορίες για την υπόθεση από τη μέρα που γνωστοποιήθηκε το ζήτημα. Ο Χέλμουτ Μάρκο είναι μέρος της έρευνας και σε περίπτωση που βρεθεί ότι συμμετείχε στην αποκάλυψη στοιχείων στον Τύπο είναι πιθανό να τεθεί σε διαθεσιμότητα ή ακόμη και να αποχωρήσει από τη Red Bull. Πρόκειται για τις αρχικές διαρροές στις αρχές Φεβρουαρίου και μάλλον όχι για υποτιθέμενες τις συνομιλίες του Χόρνερ που αποκαλύφθηκαν μία ημέρα μετά ανακοίνωσση των αποτελεσμάτων της εσωτερικής έρευνας της Red Bull, που απέρριπτε την καταγγελία.

O Αυστριακός έκανε μάλιστα δηλώσεις που σχετίζονται με το θέμα στο ORF και είπε πως ενδεχομένως να μην παραστεί στο επερχόμενο Grand Prix στην Αυστραλία: «Θα το πω ως εξής: είναι δύσκολο να κρίνω ή για να το πω καλύτερα, στην τελική θα αποφασίσω εγώ για τον εαυτό μου το τι θα κάνω. Η θεωρητική πιθανότητα να μην είμαι στην Αυστραλία υπάρχει. Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Αυτό που θέλω είναι ηρεμία εντός της ομάδας. Το πρωτάθλημα έχει 24 αγώνες και θα είναι δύσκολο».

Με τη Red Bull να «βυθίζεται» ακόμη περισσότερο στην εσωτερική της κρίση, ο Μάρκο έρχεται να αποκαλύψει πως και η Honda απαιτεί εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα του Μίλτον Κινς. Ο ιαπωνικός κολοσσός είναι ο κατασκευαστής των μονάδων ισχύος που δίνουν «ζωή» στα μονοθέσια των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ.

«Πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα, αλλά η Honda θέλει μια ξεκάθαρη ανακοίνωση για το τι πραγματικά συνέβη. Το πιο σημαντικό όμως είναι να επιστρέψουμε στα αγωνιστικά δρώμενα και η ομάδα να επικεντρωθεί στο τι είναι πιο σημαντικό», ανέφερε ο Μάρκο.

Οδηγός F1

Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μάρκο από τη Red Bull Racing, αρχίζει να γίνεται πιο πιθανό το σενάριο ο Μαξ Φερστάπεν να φύγει επίσης από τους «ταύρους». Ο Ολλανδός λέγεται ότι έχει όρο στο συμβόλαιό του πως αν ο Αυστριακός αποχωρήσει, τότε ο πολυπρωταθλητής μπορεί να το «σπάσει» και να πάει σε άλλη ομάδα.

«Ο Μαξ είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Δεν υπάρχει άλλος πιο γρήγορος οδηγός αυτή τη στιγμή. Αν τον χάναμε από την ομάδα θα ήταν μια τρομερή απώλεια, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί μηχανικοί που δουλεύουν πολύ σκληρά για τον Μαξ. Είναι απόλυτα λογικό και ξεκάθαρο πως ο Φερστάπεν είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος της Red Bull Racing», είπε ο Μάρκο.

Ο Χέλμουτ Μάρκο αναμένεται να έχει προσωπική συνάντηση με τον CEO της Red Bull, Όλιβερ Μίντζλαφ. Δεν αποκλείεται μετά τη συζήτηση των δύο να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Αυστριακού και ποιες θα είναι οι κινήσεις της αγωνιστικής ομάδας για να γλιτώσει από περαιτέρω ζημιά από την κρίση που περνάει.

Φωτογραφίες: getty images/redbullcontentpool.com

Related Articles

Σαν Σήμερα: To άδοξο τέλος της ιστορικής Lotus (vid)

cars

Patrick Mahomes invests in Formula One team, ‘always looking around’ at ownership opportunities

cars

Δύσκολο ξεκίνημα για τον Vettel

cars

FORMULA 1 LENOVO UNITED STATES GRAND PRIX 2023 – free digital race programme

cars

Formula 1: Πιο ελαφριά, πιο μικρά και πιο αποτελεσματικά τα μονοθέσια του 2026

cars

Ο Μπραντ Πιτ γίνεται πιλότος της Formula 1 στη νέα του ταινία

cars

Ο Χούλκενμπεργκ εμπνέεται από την Μπάρμπι: «Ας δούμε αν θα με βοηθήσει αυτή τη στιγμή»

cars

Ματαιώνεται το Grand Prix της Σιγκαπούρης

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen!

cars