CARSNEWS
AUTONEWS

Volvo EX90 –  Συμβατό με τον νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google

Στο νέο Volvo EX90 που αναμένεται τους επόμενους μήνες, το lidar, οι κάμερες και τα ραντάρ συνεργάζονται για να κατανοήσουν το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου σας και για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς. Προκειμένου να βελτιώσουμε περαιτέρω τις τεχνολογίες υποβοηθούμενης οδήγησης και, τελικά, να υλοποιήσουμε την αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον, χρειαζόμαστε επίσης έναν τρόπο να αναγνωρίσουμε ό,τι σας περιβάλλει με λεπτομέρεια – τόσο σε άμεση απόσταση εμπρός σας, όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις πέρα από τις στροφές και τις καμπές που βρίσκονται στην πορεία σας. Συνεχίζοντας τη σταθερή συνεργασία με την Google, η Volvo Cars και η στρατηγική θυγατρική, Polestar, θα είναι οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα φέρουν την τεχνολογία χαρτών υψηλής ανάλυσης στα μοντέλα τους, αρχίζοντας με τα Volvo EX90 και Polestar 3 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google, θα μπορούν να συνδυαστούν δεδομένα από το κορυφαίο στον κλάδο του αυτοκινήτου πακέτο αισθητήρων που διαθέτει το Volvo EX90 με τα τοπικά εστιασμένα δεδομένα της Google που παρέχουν ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας, ώστε να διευκολύνουμε λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης, όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και η τεχνολογία Pilot Assist της Volvo Cars, καθώς και μελλοντικές λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Αυτές οι πληροφορίες για τον δρόμο, σε συνδυασμό με δεδομένα από το lidar και άλλους αισθητήρες του Volvo EX90, θα υφίστανται επεξεργασία από την κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου που υποστηρίζεται από τις NVIDIA DRIVE AI πλατφόρμες Xavier και Orin.

Στο μέλλον, το Google HD Maps θα υποστηρίξει επίσης την εισαγωγή της τεχνολογίας μας για την αυτόνομη οδήγηση, σε συνδυασμό με το πακέτο αισθητήρων μας, που απαρτίζεται από ένα lidar ενσωματωμένο στην οροφή, ραντάρ, κάμερες και υπερηχητικούς αισθητήρες, για να βελτιώσει περαιτέρω τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να κατανοεί το περιβάλλον του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mazda ανακοίνωσε έναν νέο, 6-κύλινδρο κινητήρα!

cars

Nissan. Πήρε θέση στο δημοσίευμα του Reuters

cars

Η BMW πιστεύει ακόμα στις solid-state μπαταρίες.

cars

Τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε το FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

cars

Maserati: Ο Nettuno είναι ο νέος, θηριώδης V6 των 630 ίππων!

cars

Toyota: Στα 2 εκατ. οι πωλήσεις υβριδικών στην Ευρώπη

cars

Ford Ranger Raptor Special Edition. To απόλυτο

cars

Ford. Φροντίζει για την ασφάλεια όλων

cars

Nissan GT-R NISMO Special Edition. Ειδικό και απολαυστικό

cars