CARSNEWS
AUTONEWS

Διακοπές στο «μαργαριτάρι» των Δαλματικών ακτών

Η Κροατία έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό και δικαίως, αφού διαθέτει πολλά κι υπέροχα μέρη για να τα επισκεφτεί κανείς και να περάσει τις διακοπές τους. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και το Λάστοβο, αγαπημένος προορισμός για τους φυσιολάτρες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κροατικού νησιού καλύπτεται από πυκνά δάση.

Το Λάστοβο, θα έλεγε κανείς πως αρχιτεκτονικά, ξεφεύγει από τα υπόλοιπα μέρη της Κροατίας, θυμίζοντας περισσότερο… Ελλάδα με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα γραφικά εκκλησάκια του. Το νησί προσφέρεται για ατελείωτη πεζοπορία και βόλτες, ανακαλύπτοντας έτσι, πέρα από τις ομορφιές, τα μνημεία και αξιοθέατα.

Η βόλτα στη μεσαιωνική πόλη θα σας ανταμείψει, καθώς θα δείτε τα γραφικά πέτρινα σπίτια με τις χαρακτηριστικές καμινάδες γνωστές και ως fumari. Οι καμινάδες σε σχήμα κώνου θεωρούνται σύμβολο της πλούσιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Λάστοβου.

Στα αξιοθέατα που πρέπει να δει κανείς, συγκαταλέγονται τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Πέτρου που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του νησιού, αλλά και η Βασιλική των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού με την εκπληκτική θέα στην Αδριατική.

Εννοείται πως το Λάστοβο ως νησί διαθέτει και υπέροχες παραλίες, όπως η Σκριβένα Λούκα και η Ζακλοπατίκα με τα κρυστάλλινα νερά.

Δείτε τις φωτογραφίες

Related Articles

Προχωρούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις σε παραλίες – Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιο του ΥΠΕΘΟ

Bury

Η Skoda εξέλιξε εφαρμογή διάγνωσης βλαβών μέσω ήχου!

cars

WRC 2023: Guanajuato Rally México

cars

Mercedes-Benz CLA 180d. Μία ντίβα με ουσία.

cars

Έκκληση των μεσολαβητών του Κατάρ, των ΗΠΑ και της Αιγύπτου σε Ισραήλ και Χαμάς για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

Bury

BMW M2 CS Racing. Ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στους αγώνες!

cars

Με τεχνολογία Taycan η νέα, ηλεκτρική Porsche Macan.

cars

Πώς θα μπορούσε να είναι ένα Jeep Renegade pick up;

cars

Παναθηναϊκός AKTOR – Μπαρτσελόνα: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για την τετράδα

cars