CARSNEWS
AUTONEWS

Η Skoda εξέλιξε εφαρμογή διάγνωσης βλαβών μέσω ήχου!

Μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή για smartphone εξέλιξε η Skoda, που ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαγνώσει μία σειρά βλαβών μέσω του ήχου του ήχου που παράγουν. Η λειτουργία της εφαρμογής που ονομάζεται “Sound Analyser” είναι σχετικά απλή και η Skoda αναφέρει ότι η ακρίβεια της ξεπερνά το 90%, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια τόσο των πελατών της όσο και των τεχνιτών στα συνεργεία.

Το πρώτο βήμα είναι η ηχογράφηση της λειτουργίας του “τραυματισμένου” αυτοκινήτου. Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή μετατρέπει το αρχείο ήχου που απέκτησε σε ένα φασματογράφημα που οπτικοποιεί το σήμα, για να το συγκρίνει με μία βιβλιοθήκη ήχων που έχει προαποθηκευμένη και να εντοπίσει μέσω τεχνητής νοημοσύνης τις αποκλίσεις ανάμεσα στο “υγιές” αυτοκίνητο και αυτό που έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Τα οφέλη τόσο στον χρόνο που απαιτείται για την διάγνωση όσο και για την παραγωγικότητα των συνεργείων είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, με την Skoda να αναφέρει ότι η εφαρμογή της είναι σε θέση να διαγνώσει 10 ήχους μεταξύ των οποίων αυτούς που αφορούν στον σύστημα διεύθυνσης, στον κομπρέσσορα του air-condition και τους δίσκους του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Η εταιρία δοκιμάζει την λειτουργία της εφαρμογής σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που “τρέχει” σε 14 διαφορετικές χώρες και περιλαμβάνει 245 αντιπροσωπείες/συνεργεία που παρέχουν και τις ηχογραφήσεις που επιτρέπουν στον “Sound Analyser” να μαθαίνει. Κι αν η συγκεκριμένη εφαρμογή ακούγεται ήδη ενδιαφέρουσα, σκέψου ότι μπορεί ως τεχνολογία να ενσωματωθεί σε μελλοντικά μοντέλα, με ειδικούς αισθητήρες να ακούνε συνεχώς για αποκλίσεις από το φυσιολογικό και να ειδοποιούν τον οδηγό σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, πολλές φορές πριν το καταλάβει ο ίδιος!

The post Η Skoda εξέλιξε εφαρμογή διάγνωσης βλαβών μέσω ήχου! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Κυριακής: Η μοίρα μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι, θα παλέψω για τη δικαίωση του παιδιού μου

cars

Η επιδημία κοκκύτη αυξάνεται ραγδαία στην Τσεχία – Τρεις θάνατοι το 2024

cars

Βασάνιζαν τα θύματά τους για σχεδόν δυο ώρες, χρησιμοποιώντας ομοίωμα πέους, τέιζερ, ξίφος και τελικά πιστόλι

cars

Νέο Mazda 2. Με εστιασμένες αλλαγές

cars

Kymco Revonex & Supernex Concepts – Ηλεκτρισμός, πρωτοπορίες και επιδόσεις

cars

Honda CR-V Hybrid AWD. Προσφέρει άνεση, διαθέτει τεχνολογία

cars

Το Toyota Camry φρεσκάρεται εντός και εκτός!

cars

Bentley Bentayga S. Κάνει το πολυτελές, λίγο πιο σπορ.

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 23/3/2024

cars