CARSNEWS
NEW MODELS

Επιτέλους, turbo για το Mazda 3;

Τα τελευταία χρόνια οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τον ψεκασμό και την σχέση συμπίεσης. Ποιο το όφελος; Η βέλτιστη χαμηλότερη κατανάλωση από εκπομπή ρύπων. Ωστόσο, υπάρχει το θέμα των πολλών κυβικών και της ειδικής ισχύς στην εξαιρετική κατά τα υπόλοιπα σειρά κινητήρων Skyactiv-X.

Ωστόσο, πρόσφατα κυκλοφόρησαν κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα από το Jalopnik που δείχνουν πως στο δίκτυο των ΗΠΑ θα ξεκινήσει η διάθεση μιας νέας έκδοσης του Mazda 3. Η οποία θα έχει ένα turbo κινητήρα και μάλιστα η μετάδοση θα περνά στους τέσσερις τροχούς προμηνύοντας μια ισχύ πάνω από 200 άλογα. Επίσης θα υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο με έξι σχέσεις.

Λογικά η είδηση θα αφορά στον τετρακύλινδρο turbo βενζίνης των 2,5 lt που τοποθετείται στα Mazda 6, CX-5 και CX-9. Σε αυτά τα μοντέλα η ισχύς είναι στους 230 PS και η ροπή στα 420 Nm ώστε οι επιδόσεις και ο χαρακτήρας του 3 να προσεγγίζει τα προηγούμενα MPS. Αυτόματα μια τόσο ενδιαφέρουσα έκδοση θα δημιουργήσει έναν εκπρόσωπο της Mazda απέναντι στα Ford Focus ST, Hyundai i30 N, VW Golf GTI, Renault Megane RS κ.α.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε την plug-in υβριδική BMW X5 xDrive 45e των 394 PS

cars

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Ανέβηκαν τα ειδοποιητήρια στο myCar – Δείτε αναλυτικά τα ποσά

cars

Από 16.880 ευρώ στην Ελλάδα το νέο Renault Captur

cars

Το νέο SUV της Geely «φιλτράρει» και τον κορονοϊό

cars

Ford Puma 1.0 EcoBoost MHPEV: Σπορ, υβριδικό και με κινητήρα Ecoboost

cars

Η Formula 1 επιστρέφει στις ρίζες της

cars

Η Porsche ετοιμάζει μία πιο ισχυρή υβριδική Panamera με 750 άλογα

cars

BMW: Η πλατφόρμα Neue Klasse φέρνει EV με 1.360 PS και τεράστια αυτονομία

cars

Ιδού το δώρο του Πούτιν στον Κιμ που πρόσβαλαν οι Αμερικανοί

cars