CARSNEWS
AUTONEWS

Η Daimler χάνει άλλη μία δικαστική μάχη.

Το καλοκαίρι του 2020 δεν ήταν όπως το φανταζόταν η Daimler καθώς η γερμανική εταιρία που έχασε την δικαστική μάχη με την Nokia στην υπόθεση με την χρήση κάποιων ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με την τεχνολογία κινητής τεχνολογίας, χάνει και μία ακόμα δικαστική μάχη, αυτή τη φορά με την Sharp. Θα πρέπει να συνηθίσουμε την αύξηση της συχνότητας εμφάνισης τέτοιων ειδήσεων καθώς όσο τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με ολοένα και περισσότερη τεχνολογία, κυρίως στους τομείς της συνδεσιμότητας, τόσο οι εταιρίες με παράδοση στον χώρο θα υπερασπίζονται με όποιον τρόπο μπορούν την πνευματική ιδιοκτησία τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η υπόθεση Daimler εναντίον Sharp δεν διαφέρει πολύ από αυτήν της γερμανικής μάρκας εναντίον της Nokia, αν και δεν διευκρινίζεται ποιες από τις ευρεσιτεχνίες της Sharp απεφάνθη το δικαστήριο ότι η Daimler χρησιμοποιούσε χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας εταιρίας. Η ουσία είναι ότι το δικαστήριο αποφάσισε υπερ της Sharp αν και η Daimler έχει υποβάλλει έφεση. Από εδώ και πέρα, όπως και η Nokia έτσι και η Sharp έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων που διαθέτουν την επίμαχη τεχνολογία, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να καταθέσει εγγύηση ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ούτως ώστε να καλυφθεί η ζημιά που θα προκληθεί στην Daimler αν  τελικά αυτή κερδίσει την έφεση. Στην περίπτωση της Nokia, η εγγύηση άγγιζε τα 7 δισεκατομμύρια και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει κατατεθεί ώστε να επιβληθεί η απαγόρευση πωλήσεων. Ούτως ή άλλως, στόχος αυτών των εταιριών δεν είναι να προκαλέσουν ζημιές στις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά να προστατεύσουν την πνευματική τους ιδιοκτησία και ευτυχώς ή δυστυχώς, ο μοναδικός τρόπος για να το κάνουν αυτό, είναι να καταφύγουν στην δικαιοσύνη.

The post Η Daimler χάνει άλλη μία δικαστική μάχη. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να πουλήσουν μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα στοιχίζουν μέχρι 25.000 ευρώ

cars

Ο οσκαρικός Hans Zimmer ανέλαβε τον ήχο των ηλεκτρικών BMW M.

cars

Αυτή είναι η νέα BMW M3 που στέκεται στη γραμμή παραγωγής;

cars

Έκρηξη πωλήσεων καινούργιων οχημάτων τον Οκτώβριο

cars

Νέο Hyundai Elantra. Συνεχίζει εκεί που σταμάτησε το Sonata!

cars

Οι 27 συζητούν σήμερα για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας – Μέση Ανατολή και ευρωτουρκικές σχέσεις στο επίκεντρο

cars

Αυτή είναι μία BMW Z4 δια χειρός Wiesmann.

cars

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί την Μεγάλη Τετάρτη σε Ισραήλ και Ιορδανία

cars

Mercedes-Benz GLB: Κοντά μας το καλοκαίρι

cars