CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota αποκαλύπτει το “Hypercar” της.

Πέρασαν 19 μήνες κατά τους οποίους η Toyota εξέλισσε το αγωνιστικό με το οποίο θα λάβει μέρος στο World Endurance Championship και επιτέλους, έφτασε η ώρα να δούμε και εμείς. Αυτό είναι λοιπόν το GR010 Hybrid, που αντικαθιστά το TS050 και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της “Hypercar” κατηγορίας. Σε σύγκριση με τον πρόγονο του δε, το GR010 Hybrid είναι 250 χιλιοστά πιο μακρύ, 100 χιλιοστά πιο πλατύ και άλλα 100 χιλιοστά ψηλότερο ενώ ζυγίζει 1.040 κιλά και κατά συνέπεια, 162 κιλά περισσότερο.

Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα δε, στο κέντρο του αγωνιστικού, βρίσκεται ένας twin-turbo V6 με χωρητικότητα 3,5 λίτρων ο οποίος παράγει 680 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων που εξελίχθηκε από την Aisin και την Denso και τοποθετείται στον εμπρός άξονα. Η συνολική ισχύς του υβριδικού συστήματος περιορίζεται βάσει κανονισμών στους 680 ίππους οπότε τα προηγμένα ηλεκτρονικά έχουν την ευθύνη της μείωσης της δύναμης του κινητήρα ανάλογα με το επίπεδο ηλεκτρικής υποβοήθησης που παρέχεται.

Οι νέοι κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιδείξουν τεχνολογία που σχετίζεται με τα αυτοκίνητα παραγωγής ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν ένα ελκυστικό θέαμα κορυφαίου επιπέδου. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε νέους ανταγωνιστές και να είμαστε μέρος ενός συναρπαστικού μέλλοντος για τους αγώνες αντοχής με το GR010 Hybrid.

Δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της ιαπωνικής ομάδας, Pascal Vasselon. Στο τιμόνι του ιαπωνικού Hypercar θα είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose  Maria Lopez στο αυτοκίνητο με το νούμερο 7 και οι Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima και Brendon Hartley σε αυτό με το νούμερο 8. Η υπεράσπιση των κεκτημένων για την Toyota ξεκινά στις 19 Μαρτίου με τα 1.000 Μίλια του Sebring, πριν τις 6 ώρες του Spa-Francochamps την Πρωτομαγιά ενώ οι 24 ώρες του Le Mans θα λάβουν χώρα στις 12 και 13 Ιουνίου. Μετά, ακολουθούν οι Monza (για πρώτη φορά από το 1992), το Fuji και το Bahrain με 6ωρους αγώνες στις 18 Ιουλίου, 26 Σεπτεμβρίου και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

The post Η Toyota αποκαλύπτει το “Hypercar” της. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Stock Center. Αγορά εγγυημένου μεταχειρισμένου με επιδότηση ανταλλαγής

cars

Peugeot 3008 1.5 BlueHDi. Ακόμη καλύτερο

cars

Renault: O κόσμος ζητά “καυτά” ηλεκτρικά!

cars

Νέο Ford Kuga. Το δοκιμάζετε και κερδίζετε

cars

Volkswagen ID.4 GTX. Το πρώτα από πολλά καυτά ηλεκτρικά!

cars

Mercedes-Benz CLA 180d. Μία ντίβα με ουσία.

cars

Η Ford κάτι κρύβει κάτω από το σεντόνι…

cars

Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών

cars

Η νέα Ghost θα είναι η “πιο αγνή έκφραση” της Rolls-Royce μέχρι σήμερα!

cars