CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen ID.4 GTX. Το πρώτα από πολλά καυτά ηλεκτρικά!

Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει προ 16 μηνών επιβεβαιώνονται πανηγυρικά με την Volkswagen ανακοινώνει επίσημα ότι το ID.4 GTX θα γίνει το πρώτο μίας ολόκληρης σειράς “καυτών” εκδόσεων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Πιστή στην παράδοση δε, επιλέγει την συγκεκριμένη ονομασία δημιουργώντας μία… γέφυρα που ενώνει το ένδοξο παρελθόν με το λαμπρό μέλλον. Έτσι, το GTX θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα GTI, GTD και GTE που συμβολίζουν τις σπορ εκδόσεις των βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων και υβριδικών μοντέλων της γερμανικής εταιρίας.

Τα γράμματα GT πάντοτε εκπροσώπευαν την οδηγική ευχαρίστηση. Τώρα, το “X” χτίζει την γέφυρα για την κινητικότητα του μέλλοντος. Η βιωσιμότητα και ο σπορ χαρακτήρας δεν αλληλοαποκλείονται αλλά συμπληρώνουν ευφυώς το ένα το άλλο.

Δήλωσε Klaus Zellmer της Volkswagen. Το ID.4 GTX θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 28 Απριλίου και όπως είπαμε, θα είναι το πρώτο μίας οικογένειας ηλεκτρικών εκδόσεων επιδόσεων. Όπως είναι φυσικό, η Volkswagen κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της αλλά αποκαλύπτει ότι τα “GTX” θα εξοπλίζονται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω) οι οποίοι θα λειτουργούν με έξυπνο τρόπο ώστε να μεγιστοποιείται τόσο η απόδοση του drivetrain όσο και οι επιδόσεις. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “ο επιπλέον ηλεκτροκινητήρας (αυτός του μπροστά άξονα) θα ενεργοποιείται εντός χιλιοστών του δευτερολέπτου όταν απαιτείται ισχυρή πρόσφυση ή πολύ υψηλή απόδοση” αλλά θα υπάρχει και ένα επιπλέον mode οδήγησης με όνομα “Traction” στο οποίο θα είναι μονίμως ενεργοποιημένος. Επιπλέον, μπορούμε να περιμένουμε τις ανάλογες επεμβάσεις στην εμφάνιση αλλά και στα υπόλοιπα μηχανικά που θα δώσουν στο ID.4 αρχικά και στα υπόλοιπα ID μοντέλα της VW τον ιδιαίτερο σπορ χαρακτήρα που ευαγγελίζεται η γερμανική μάρκα.

The post Volkswagen ID.4 GTX. Το πρώτα από πολλά καυτά ηλεκτρικά! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα… εξηλεκτρισμένα ξεπέρασαν τα diesel για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

cars

Επιμένει ο Μακρόν: Επιχειρήσεις των Δυτικών στο έδαφος της Ουκρανίας θα είναι απαραίτητες κάποια στιγμή

cars

Opel Crossland 1.5d 110 PS. Άλλο αυτοκίνητο

cars

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Αργεντινή υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου και κατά της πολιτικής λιτότητας

Bury

Η νέα γενιά Ford Nugget Camper Van έχει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και premium εσωτερικό από την Westfalia

cars

Kia – Τα πήγε εξαιρετικά και στα Good Design Awards 2023

cars

Renault Talisman facelift. Ανανεωμένο αλλά σε μεγάλο βαθμό ίδιο!

cars

Το Subaru Levorg Prototype δέχεται τις περιποιήσεις της STI.

cars

Έρχονται το ’23 τα νέα Skoda Superb και Kodiaq.

cars