CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ford κάτι κρύβει κάτω από το σεντόνι…

Είναι γνωστό ότι η Ford ετοιμάζει μία ολομέτωπη επίθεση στο πεδίο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αλλά με εξαίρεση το ηλεκτρικό Puma που έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πληροφορίες σχετικά με τα υπόλοιπα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη αφήνουν πολλά στην φαντασία. Τώρα όμως, έρχεται ο επικεφαλής το τμήματος “Model e” στην Ευρώπη, Martin Sander, να αποκαλύψει ένα από τα επερχόμενα EVs – το πρώτο που θα κατασκευαστεί στο ριζικά ανανεωμένο εργοστάσιο της εταιρίας στην Κολωνία της Γερμανίας!

Δυστυχώς για εμάς, σε αυτό το σημείο το νέο ηλεκτρικό της Ford κρύβεται κάτω από ένα σεντόνι και η κίνηση του Sander να σηκώσει την μία άκρη του δεν κάνει πολλά για να μας επιτρέψει μία ολοκληρωμένη ματιά. Αποκαλύπτει όμως μέρος των εμπρός φωτιστικών σωμάτων, μέρος του προφυλακτήρα και το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο design των ζαντών ελαφρού κράματος. Το επερχόμενο EV παίρνει τη μορφή ενός μεσαίου SUV για προφανείς λόγους ενώ ο Sander επιβεβαιώνει πως το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα κάποια στιγμή εντός του 2023. Οι πληροφορίες λένε πως η πρεμιέρα θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάρτιο με το λανσάρισμα του στην αγορά να είναι προγραμματισμένο για το ίδιο έτος ενώ θα ακολουθήσει τόσο μία έκδοση του με διαφορετικό στιλ ( coupe-SUV ίσως; ) όσο και το προαναφερθέν ηλεκτρικό Puma.

Η Ford θέλει να πουλάει 600.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως στην Ευρώπη μέχρι το 2026 και η αυτή η τριπλέτα των αμιγώς ηλεκτρικών SUVs/crossovers θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα της εταιρίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το αφεντικό της Ford Model e, “σε 18 μήνες θα έχουμε τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα καλύπτουν την αγορά από τα χαμηλά €30k έως τα €80k, ένα τεράστιο μέρος της αγοράς” και αυτά θα βοηθήσουν στην μεταμόρφωση της μάρκας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Land Rover θυμάται και τιμά το Camel Trophy!

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Ο Ζελένσκι απέρριψε την έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για συνομιλίες με τη Ρωσία

cars

Dacia. Mία «μικρή» μάρκα με ιστορία και κυρίως μέλλον

cars

ΝΑΤΟϊκή βόμβα ενός τόνου εξουδετερώθηκε στην πόλη Νις

Bury

Champions League: Αυξημένα μέτρα προστασίας από την UEFA μετά τις απειλές του ISIS

Bury

VW Golf R. Πλήρης αποκάλυψη

cars

Nissan Juke & Qashqai– και άμεσα διαθέσιμα και με δέσμευση τιμής

cars

Τι τύχη μπορεί να έχει μία Toyota Supra απέναντι σε μία BMW M4;

cars