CARSNEWS
AUTONEWS

Polestar – Θα παρουσιάσει το νέο σύστημα ασφάλειας στο CES

Η Polestar γεννήθηκε από την Volvo και η εμμονή (με την καλή έννοια) της σουηδικής εταιρίας όσον αφορά στην ασφάλεια των μοντέλων της έχει περάσει και στον… απόγονο της. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα σχετικά αφορά σε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης του οδηγού (Driver Monitoring System ή DMS εν συντομία) που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Smart Eye και θα παρουσιαστεί στο Consumer Electronics Show που θα λάβει χώρα στο Las Vegas των Η.Π.Α. από τις 5 Ιανουαρίου του 2023.

Το σύστημα αποτελείται από δύο αυτόματες κάμερες οι οποίες παρακολουθούν το κεφάλι, τα μάτια και τα βλέφαρα του οδηγού για να εντοπίσουν μοτίβα που παραπέμπουν σε απόσπαση προσοχής, κούραση ή “αποσύνδεση” όπως σημειώνει η σουηδική εταιρία και μπορεί να ενεργοποιήσει προειδοποιητικά μηνύματα, ήχους ή ακόμα και να ακινητοποιήσει αυτόματα το όχημα αν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο. Το σύστημα αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης σουίτας τεχνολογιών ασφάλειας που περιλαμβάνει το Driver Alert Control, την Lane Keeping Aid, το Adaptive Cruise Control και το Pilot Assist μεταξύ άλλων, με τα δεδομένα των διάφορων αισθητήρων και συστημάτων να τροφοδοτούνται για επεξεργασία και “ερμηνεία” στον κεντρικό υπολογιστή με τον επεξεργαστή της NVIDIA.

Αυτή η τεχνολογία αντιμετωπίζει κάποιους από τους βασικούς λόγους πίσω από θανατηφόρα ατυχήματα και μπορεί να σώσει ζωές ωθώντας τον οδηγό να εστιάσει την προσοχή του στον δρόμο ή αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία όταν αρνείται ή δεν μπορεί να το κάνει.

Δήλωσε ο επικεφαλής της Polestar, Thomas Ingenlath. Στην CES οι επισκέπτες θα μπορούν να δούνε πώς δουλεύουν οι κάμερες μέσα στο Polestar 3 και να παρακολουθήσουν την λειτουργία του συστήματος σε πραγματικό χρόνο. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την Polestar, δεν υπάρχουν πλάνα για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο Polestar 2 αλλά ούτε και στη ναυαρχίδα της σουηδικής μάρκας, το εντυπωσιακό Polestar 6.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σε παραλήρημα φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπροστά στις τηλεοράσεις για τη μεγάλη πρόκριση – Αντιδράσεις πέρα από κάθε φαντασία

Bury

Giulia GTA. Δοκιμή από γνώστες…

cars

Ηonda Jazz Hybrid. Mε υψηλή τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα

cars

Η Volkswagen κάνει πίσω από το ID Buggy.

cars

Οι Lotus Elise και Exige αποχωρούν με στιλ.

cars

Ford E-Transit. Υποβάλλεται σε πολύ σκληρές δοκιμασίες

cars

Mercedes E Class Coupe 220d. Διαχρονική γοητεία

cars

Τα διυλιστήρια της Ευρώπης στο πλευρό των συνθετικών καυσίμων!

cars

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: Η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους

cars