CARSNEWS
AUTONEWS

Η αυλαία πέφτει για την Alfa Romeo 4C.

Πριν από λίγες ημέρες μόλις, ο επικεφαλής της FCA, Mike Manley,  ανακοίνωσε ότι η Alfa Romeo θα εστιάσει (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) σε μία “εξορθολογισμένη”, μικρή γκάμα που θα βασίζεται σε μοντέλα που μπορούν να φέρουν τον επιθυμητό όγκο πωλήσεων και φυσικά, τα ανάλογα περιθώρια κέρδους. Πρακτικά, ο Manley “ακύρωσε” τις πολυαναμενόμενες GTV και 8C ενώ τώρα, άλλο ένα sports car, αυτή τη φορά της υπάρχουσας γκάμα της Alfa Romeo και όχι της μελλοντικής, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν, πληροφορίες από την Γαλλία και την Αγγλία, η Alfa Romeo διέκοψε την παραγωγή της 4C και απέσυρε το μοντέλο από τους διαδικτυακούς διαμορφωτές αλλά και από την λίστα με τα τρέχοντα και μελλοντικά μοντέλα που περιλαμβάνεται στα οικονομικά αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ενώ ακόμα περιμένουμε κάποιου είδους επίσημη ανακοίνωση ή τουλάχιστον κάποιου είδους σχόλιο επί του θέματος από κάποιον εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρίας, αν ισχύει, η κίνηση της Alfa Romeo να καταργήσει την 4C δεν είναι εντελώς παράλογη. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολυτέλεια για μία φίρμα στην κατάσταση της Alfa Romeo και ούτως ή άλλως, ποτέ δεν κατάφερε να γίνει ελκυστική στο αγοραστικό κοινό. Το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά για την 4C καθώς κατάφερε να πουλήσει 1.179 αυτοκίνητα στην Ευρώπη αλλά ακόμα και τότε, η Porsche πουλούσε τις τριπλάσιες Boxster/Cayman. Το 2018 δε, η Alfa Romeo παρέδωσε 421 4C ενώ η Porsche 8.202 718 και η νεοεισελθούσα Alpine, 1.950 A110.

Related Articles

Στις 17 Μαρτίου το νέο Hyundai Elantra.

cars

Hyundai Vision T Plug-in Hybrid. Η επόμενη εξέλιξη!

cars

Στον αστερισμό του Ράλι Ντακάρ 2024 – Τελική δοκιμή για το Audi RSQ e-tron

cars

Geely Vision Starburst Concept. Εντυπωσιακό tour de force.

cars

Η Apple βάζει τέλος στα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars

Νέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη και με φυσικό αέριο από το τέλος του έτους

cars

Seat Leon 1.5 TSi 150PS FR. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Η SEMA πλησιάζει, οπότε ορίστε μία Mustang με 700 ίππους!

cars

Αudi RS7 Sportback. Προκλητικό

cars