CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ουκρανία χτυπάει τη Ρωσία με τα «θαυματουργά όπλα» της και μπορεί να αλλάξει τη ροή του πολέμου

Η Ουκρανία έλαβε άδεια από τη Δύση να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας, κάτι μπορεί να αλλάξει σιγά-σιγά τη ροή του πολέμου που είναι σε εξέλιξη από το 2022.

Τα «θαυματουργά όπλα» της -όπως τα ονομάζουν αναλυτές- μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως στο μέτωπο στο Χάρκοβο και μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι να χτυπηθούν ρωσικά στρατεύματα που θα περάσουν τα σύνορα για να επιτεθούν στο ουκρανικό έδαφος, ενώ απαγορεύεται περαιτέρω χρήση τους.

«Για πάρα πολύ καιρό, η Ουκρανία έπρεπε να πολεμήσει τους Ρώσους με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη της», ανέφερε ο αναλυτής και πρώην στρατιωτικός Hamish de Bretton-Gordon, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider. «Επιτέλους, όμως, αυτό αρχίζει να αλλάζει. Από τώρα και στο εξής, με τις άδειες που χορηγούνται από διάφορες δυτικές χώρες – αλλά κυρίως τις ΗΠΑ – η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει στόχους πολύ βαθύτερα στη Ρωσία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Το Κίεβο έδινε μια άνιση μάχη… Έβλεπε τη Ρωσία να συγκεντρώνει στρατεύματα πέρα από τα σύνορά της, χωρίς να μπορεί να τα χτυπήσει», είπε και σημείωσε ότι «η κατάσταση αρχίζει να αλλάξει υπέρ της Ουκρανίας. Παράδειγμα το Χάρκοβο, που μπήκε “φρένο” στη ρωσική προέλαση».

Ωστόσο, παρά τα θετικά αποτελέσματα η Δύση παραμένει επιφυλακτική για περαιτέρω χτυπήματα μέσα στη Ρωσία, γιατί πιστεύει πως οι Ουκρανοί θα θελήσουν να κάνουν επίδειξη ισχύος στον Πούτιν, παρά να πετύχουν αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης.

Related Articles

Εσείς θα τολμούσατε να βάλετε το fluo lime σύνολο της Ιωάννας Τούνη;

Bury

Survivor – Μαριλίνα: Ο Τζέιμς Καφετζής το παίζει καλός για να κερδίσει τις εντυπώσεις, ο κόσμος όμως έχει μάτια και βλέπει

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή του MX-30 e-Skyactiv R-EV: Με 85 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας

cars

Nissan. Πρωτοποριακή υπηρεσία Pick Up & Drop, για το service  

cars

Ραντεβού για μεζεδάκια σε ανοιξιάτικες αυλές

Bury

Abarth Telemetry.  Διαθέσιμο σε όλα τα Abarth της νέας σειράς 595

cars

Παράνοια! Το νέο GMC Hummer ζυγίζει πάνω από 4 τόνους!

cars

Η Toyota Ελλάς στηρίζει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Το μαύρο διαμάντι της Bugatti είναι επιτέλους έτοιμο!

cars