CARSNEWS
NEW MODELS

Η πρώτη εμφάνιση της Toyota Corolla Cross

Έτοιμη να προσθέσει ένα ακόμα crossover στην πολυδιάστατη γκάμα της είναι η Toyota μετά και την επίσημη αποκάλυψη του Yaris Cross.

Ο λόγος για την Toyota Corolla Cross, η οποία έκανε την πρώτη εμφάνισή της σε δημόσιο δρόμο επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν να περνά στο τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο εξέλιξής της.

Το νέο crossover της Toyota θα βασιστεί στο δάπεδο που φιλοξενεί τη σημερινή γενιά της Corolla (TNGA-C), αξιοποιώντας και τα μηχανικά μέρη του μικρομεσαίου hatchback. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσοχή πρόκειται να δοθεί στο υβριδικό σύνολο του 1,8 λίτρου, το οποίο στα πρότυπα του Yaris Cross θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που εξάγει κανείς από την πρόθεση της Toyota να αξιοποιήσει το brand της Corolla στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων crossovers, είναι ότι το μέχρι σήμερα γνωστό C-HR, το οποίο δραστηριοποιείται στο ίδιο ακριβώς segment, πρόκειται να ενισχύσει τον premium χαρακτήρα του αναζητώντας ένα νέο πεδίο δράσης.

Η πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου σε δημόσιο δρόμο δεν μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε άποψη για τον σχεδιασμό του αμαξώματος, δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που πιστεύουν ότι το μικρομεσαίων διαστάσεων crossover της Toyota θα θελήσει να πάρει σαφείς αποστάσεις από το σχεδιαστικό παράδειγμα της Corolla θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει τον εκδρομικό χαρακτήρα της.

Η Toyota Corolla Cross αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στο Yaris Cross να πάρει την προσοχή που του αναλογεί και στο C-HR να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW vs Mercedes: Ντέρμπυ αιωνίων με φόντο 12κύλινδρες λιμουζίνες (Video)

cars

Η Alfa Romeo Giulia TZ καίει καρδιές ακόμη και σήμερα (video)

cars

Ένα ονειρικό ταξίδι στο χθες και το σήμερα της Alfa Romeo Giulia GTA (Video)

cars

Δείτε 7.000 άλογα στην κόντρα της χρονιάς! (Video)

cars

35 ατάκες από οδηγούς αγώνων που έγραψαν ιστορία

cars

Mazda R360 Coupe: Πώς “γεννήθηκε” το best seller από τη Χιροσίμα

cars

Toyota Yaris Cross: Υβριδικό και τετρακίνητο φέρνει την επανάσταση (Video)

cars

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάλλονται τα πρώτα τρία Grand Prix της σεζόν στη Formula 1

cars

Ηλεκτροκίνητο και πισωκίνητο το νέο Αudi Α1

cars