CARSNEWS
NEW MODELS

Ο τελευταίος χορός της σύγχρονης Lancia Stratos

Η ενδιαφέρουσα βρετανική έκθεση Salon Prive θα διοργανωθεί τελικά το Σεπτέμβριο και το παρόν θα δώσει και η τελευταία εκδοχή της Lancia Stratos της MAT. Όπου MAT είναι τα αρχικά της “Manifattura Automobili Torino”.

Η σύγχρονη έκφραση του θρυλικού αγωνιστικού των ράλι της δεκαετίας του ’70 βασίζεται στη Ferrari F430, η οποία όμως έχει υποβληθεί σε αρκετές αλλαγές προκειμένου να προκύψει το χαρακτηριστικό αμάξωμα της Stratos αλλά και για να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο επίπεδο άνεσης.

Κινητήρας της Stratos είναι φυσικά ο V8 των 4.300 cc της Ferrari, που για την περίσταση αποδίδει 540 ίππους. Και φυσικά εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις, μιας και για το 0-100 km/h χρειάζονται 3,3 δεύτερα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 270 km/h.

Το αρχικό πρωτότυπο της νέας Stratos παρουσιάστηκε το 2010, ενώ από τότε χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν οχτώ χρόνια και να φτάσει το 2018 για να ξεκινήσει η πώλησή της. Κάτι που έγινε αφού η γερμανική εταιρεία New Stratos GbR μεταβίβασε τα δικαιώματα κατασκευής στην Manifattura Automobili Torino.

Η οποία συνειδητά εξέλιξε έτσι τη νέα Stratos ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τότε μοντέλο παραγωγής. Η καινούργια πάντως θα κατασκευαστεί μόλις 25 φορές. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

2021 Ford GT Heritage Edition: Φόρος τιμής στο Le Mans του 1966 (βίντεο)

cars

Η Continental παρουσίασε στην CES νέα γενιά αισθητήρων

cars

To νέο Seat Leon στην Ελλάδα. Tιμές και εξοπλισμός

cars

Nέα πλατφόρμα και 255 υπερτροφοδοτούμενοι ίπποι για το Toyota GT86

cars

Μ. Βρετανία: Τέλος οι εκδόσεις diesel από Seat Ibiza και Arona

cars

H Volvo θέτει όριο ασφαλείας τα 180 χλμ./ ώρα

cars

Οδηγούμε στην Ελλάδα το σούπερ σπάνιο Fiat 750 Abarth Zagato

cars

Θετικά μηνύματα από Κίνα: Ανακάμπτει σταδιακά η παραγωγή!

cars

H Mercedes G63 ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό στη ρωσική στέπα (Video)

cars