CARSNEWS
AUTONEWS

Το Peugeot 208 Rally 4 είναι ένα “παιχνίδι” 208 ίππων!

Η Peugeot είναι μία από εκείνες τις εταιρίες με μακρά ιστορία στον χώρο των motorsports και πιο συγκεκριμένα, στις ειδικές διαδρομές των rallies. Έτσι, δεν έχασε χρόνο μετά το λανσάρισμα του ολοκαίνουριου 208 στην αγορά και παρουσιάζει το διάδοχο του 208 R2 που ονομάζεται 208 Rally 4.

Όπως είναι απολύτως φυσικό, το αγωνιστικό 208 βασίζεται στην πολιτική έκδοση του γαλλικού hatchback και αποτελεί το αποτέλεσμα σχεδόν 18 μηνών εξέλιξης. Διαθέτει ένα νέο, αρκετά διακριτικό ομολογουμένως, bodykit, ζάντες ελαφρού κράματος 15 ιντσών για τα χωμάτινα events και 17 ιντσών για τα ασφάλτινα, αναβαθμισμένη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για την μεγιστοποίηση της πρόσφυσης.

Κι αυτό γιατί παρά το τι μπορεί να υπονοεί το όνομα “Rally 4”, το συγκεκριμένο 208 δεν είναι τετρακίνητο. Η ισχύς μεταδίδεται στους τροχούς του εμπρός άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων της Sadev και μιας που αναφερθήκαμε στην ισχύ, οφείλουμε να πούμε ότι για την κίνηση του αγωνιστικού 208 φροντίζει ο τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος 1200άρης βενζινοκινητήρας που βρίσκουμε και στο μοντέλο παραγωγής, αλλά αναβαθμισμένος με μεγαλύτερο turbo και την ECU της Magnetti Marelli. Έτσι, ο λιλιπούτειος κινητήρας παράγει 208 ίππους στις 5.450 σ.α.λ. και 290 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Όλη αυτή η περιποίηση της Peugeot Sport όμως έχει το κόστος της και στην προκειμένη περίπτωση, αυτό ορίζεται στα €66.000 προ φόρων στη Γαλλία.

Related Articles

Ferrari 296 GTB. Η “μικρή” των 830 υβριδικών ίππων!

cars

Η Toyota αποκαλύπτει το “Hypercar” της.

cars

Volvo XC60. Ανανεώθηκε στα σημεία

cars

Υποβαθμίζει την επίσκεψη Μπλίνκεν στο Πεκίνο η Ρωσία και δηλώνει «στενός σύμμαχος» της Κίνας

Bury

Skoda: Στοχεύει στα προσιτά ηλεκτρικά. Τρία νέα μέχρι το 2030!

cars

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα

cars

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

cars

Η Porsche προσφέρει επιπλέον επιλογές για την 911!

cars

Νέα BMW Σειρά 7: Με αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3

cars