CARSNEWS
AUTONEWS

Hennessey VelociRaptoR με 1.000+ ίππους!

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η χώρα της υπερβολής. Η χώρα όπου υπάρχει ένα τεράστιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα pickup, με 710 ίππους και 868 Nm ροπής. Όχι μόνο υπάρχει αλλά έχει και ανταγωνισμό! Ο λόγος για το Ford F-150 Raptor R που μπορεί να αποτελεί την κορυφαία εργοστασιακή εκδοχή του δημοφιλέστατου pickup και είναι αναμφίβολα τρομερά ικανό ακόμα κι έτσι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει ακόμα ισχυρότερο. Στα χέρια της Hennessey Performance Engineering, μπορεί να γίνει τρομακτικά ισχυρό…

Η συνταγή είναι απλή. Αλλάζεις το σύστημα εισαγωγής αέρα με κάτι πιο ελεύθερο, αντικαθιστάς τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου με μεγαλύτερα, αλλάζεις και τον ιμάντα του supercharger και ως το κερασάκι στην τούρτα, αντικαθιστάς τον supercharger των 2.65 λίτρων του “Predator” V8 των 5.2 λίτρων της Ford με έναν ο οποίος έχει χωρητικότητα 3.8 λίτρων και μπορεί να σπρώξει σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες αέρα στον κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι μία αύξηση της τάξης του 40% στην ισχύ που σημαίνει ότι το VelociRaptoR 1000 της Hennessey είναι πλέον ικανό για περισσότερα από 1.000 άλογα και περί τα 1.150 Nm ροπής!

Η ομάδα του αμερικανικού βελτιωτικού οίκου δεν σταματά εκεί όμως αφού αναβαθμίζει και την εμφάνιση με νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω καθώς και μία μεγάλη LED μπάρα αλλά και τους τροχούς με νέες ζάντες ελαφρού κράματος που ντύνονται με off-road ελαστικά 37 ιντσών. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει για το εξωφρενικό pickup των 1.000 ίππων, το οποίο αξίζει να σημειώσουμε ότι έρχεται με εγγύηση 2 ετών ή 38.000 χιλιομέτρων που αποτελεί απόδειξη της πίστης που έχει η Hennessey στις δυνατότητες της. Οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το πρώτο τρίμηνο του 2023 με την τιμή του VelociRaptoR 1000 να παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο VW Golf. Η γενιά της τεχνολογίας

cars

Τραγικό ατύχημα στην Αμφιλοχία: Σκίστηκε στα δύο το αυτί 9χρονης σε παιδική χαρά

cars

Η Opel στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι 2023

cars

Εντός του 2021 το Volkswagen Nivus και στην Ευρώπη.

cars

Nissan. Μία ακόμη λειτουργία για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου του Leaf

cars

Αναμενόμενη η επίδοση του Mitsubishi L200 στον τάρανδο

cars

Η Alpine ζητά €125.000 για την A110 X Felipe Pantone.

cars

Η Jaguar φρεσκάρει και την κορυφαία, F-Pace SVR.

cars

Jeep Gladiator. Με βαριά κληρονομιά

cars