CARSNEWS
F1 & RACES

Seidl: Φεύγει από την McLaren για χάρη της Audi!

Αυτή είναι η εβδομάδα των team principals. Ο Capito αποχώρησε από τη Williams, ο Vasseur προσχώρησε στη Ferrari και ο Seidl αφήνει την McLaren για χάρη της Audi!

Η επίσημη ανακοίνωση της μετακίνησης του Seidl αναμένεται πολύ σύντομα. Ο Γερμανός είχε δεχθεί κρούση και από την Ferrari -σύμφωνα με φήμες- για την αντικατάσταση του Mattia Binotto. Όμως, φαίνεται ότι η προοπτική της Audi του φάνηκε πολύ πιο δελεαστική.

Άλλωστε, ο Seidl έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο VW group. Συγκεκριμένα ήταν ο επικεφαλής του πολύ επιτυχημένου προγράμματος LMP1 της Porsche. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σε αυτό η γερμανική εταιρία κέρδισε τρεις συνεχόμενες φορές το Le Mans από το 2015 έως και το 2017.

Επιπλέον, ο Seidl έχει στενούς δεσμούς και με πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Audi. Ιδιαιτέρως με τον CEO της εταιρίας, Markus Duesmann. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στην Sauber κατά την περίοδο που η ελβετική ομάδα αγωνιζόταν με τα χρώματα της BMW.

Ο Seidl θα αντικαταστήσει τον Fred Vasseur, ο οποίος σήμερα ανακοινώθηκε ως ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari. Είναι άγνωστο το ποιος θα αντικαταστήσει εκείνον στην McLaren, όμως. Ο Jost Capito, ο οποίος εχθές αποχώρησε από την Williams, δεν θεωρείται υποψήφιος αντικαταστάτης του Seidl προς το παρόν.

Έτσι, έπειτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, οι McLaren και Williams θα είναι οι μόνες δύο ομάδες που δεν θα έχουν για την ώρα team pricipals.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

Williams: Αποχώρησε ο Jost Capito

Ferrari: Ο Vasseur στην θέση του Binotto!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι «μάχες» μεταξύ team-mates το 2023

cars

Τους τρόμαξε με τη μοτοσυκλέτα ο Hamilton!

cars

Honda opens new UK F1 engine base ahead of Aston Martin partnership

cars

GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

Formula 1: Ανακοινώνει την ομάδα του 2024 η AlphaTauri

cars

Βλέπει και πέρα από τη Mercedes o Bottas

cars

Η Red Bull απέτυχε στα crash test του μονοθεσίου του 2024

cars

New record! McLaren produce fastest pit stop in F1 history!

cars

Formula 1 – Ποιος οδηγός διεκδικεί το «κλεμμένο» πρωτάθλημα του 2008

cars