CARSNEWS
AUTONEWS

Χρησιμοποίησα τη skincare τεχνική «με τη φορά του ρολογιού» και δεν έχω ούτε μία ρυτίδα στα 40 μου

Πολλοί λένε πως η ποιότητα του δέρματος είναι θέμα DNA, κάποιοι άλλοι πως εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο έχουμε φροντίσει την επιδερμίδα μας και εγώ πιστεύω πως είναι και τα δύο. Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ μια απλή ενυδατική κρέμα προσώπου και αντηλιακό στην εφηβεία και δεν σταμάτησα ποτέ μέχρι σήμερα που διανύω τα early 40s, να είμαι σχολαστική στη skincare ρουτίνα μου.

Άρχισα από πολύ νωρίς να δοκιμάζω διαφορετικά προϊόντα περιποίησης προσώπου, τα οποία χρησιμοποιούσα μέχρι να τελειώσουν οι συσκευασίες τους και στη συνέχεια περνούσα στα επόμενα. Επέλεγα skincare προϊόντα διαφορετικής δυναμικής, δηλαδή brands με διαφορετικές προδιαγραφές, ανά τέσσερις μήνες (τόσο συνήθως παίρνει σε μια κοινή συσκευασία να τελειώσει) και στη συνέχεια διάλεγα διαφορετικά. Τέλος, δεν κοιμήθηκα ποτέ βαμμένη. Σημαντικό.

Αυτή η επιλογή προέκυψε όταν κάποια στιγμή βρέθηκα μέσα σε ένα μεγάλο κατάστημα καλλυντικών, διαβάζοντας τα συστατικά στις συσκευασίες των προϊόντων και μιλώντας με τις συμβούλους ομορφιάς: Η καθεμία μού έλεγε πως άξιζε να δοκιμάσω το προϊόν της εταιρείας της και το ίδιο το προϊόν το επιβεβαίωνε όταν έπιανα στο χέρι μου το tester. Έτσι λοιπόν, απλά ξεκίνησα να το κάνω. Να δίνω σε κάθε προϊόν τουλάχιστον μία ευκαιρία και στη συνέχεια να περνάω στο επόμενο.

Για εμένα προσωπικά λειτούργησε θαυμάσια. Σήμερα, στα early 40s μου, ειλικρινά δεν έχω -τουλάχιστον ακόμη- ούτε μία ρυτίδα. Και εξακολουθώ να «ορκίζομαι» σε αυτή την μέθοδο skincare.

Τι είναι η «κυκλική» ή αλλιώς «με τη φορά του ρολογιού» μέθοδος περιποίησης προσώπου

H ιδέα πίσω από αυτή τη μέθοδο είναι πως εναλλάσσουμε τα skincare προϊόντα ώστε αφενός η επιδερμίδα μας να αντλεί από αυτά όλα τα οφέλη τους και αφετέρου να μην τα συνηθίζει. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη: Από κάθε φόρμουλα εισπράττει και κάτι παραπάνω ή κάτι ξεχωριστό που πιθανόν να μην υπήρχε στις προηγούμενες. Επομένως, δίνουμε στην επιδερμίδα μας την ευκαιρία να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα συστατικά από όσο το δυνατόν περισσότερες συνθέσεις.

Επιπλέον, όσο εξελίσσεται η χημεία και η κοσμετολογία, βγαίνουν συνεχώς νέα και βελτιωμένα προϊόντα τα οποία εντάσσουμε στην skincare ρουτίνα μας και έτσι δεν παραμένουμε δεσμευμένες με ένα και μοναδικό brand για ολόκληρη τη ζωή μας επειδή κάποτε το δοκιμάσαμε και μας ταίριαζε. Δίνουμε στην επιδερμίδα μας τη δυνατότητα να βρει κάποια εταιρεία που μπορεί να της πάει ακόμη περισσότερο.

Αν πάλι βρούμε κάποια κρέμα, έναν ορό ή ένα toner που μας αρέσει πάρα πολύ, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ξανά μέσα στον κύκλο της skincare περιποίησής μας συνδυάζοντάς το με διαφορετικά προϊόντα από τα προηγούμενα.

Τι προϊόντα χρησιμοποιούμε

Ουσιαστικά, κάθε κύκλος είναι ένας χρόνος και κάθε φορά που τελειώνει ένας κύκλος, ξεκινάει ο επόμενος. Χρησιμοποιούμε την όποια σύνθεση προϊόντων για τέσσερις μήνες και στη συνέχεια περνάμε στον επόμενο συνδυασμό. Με τους όρους «σύνθεση» και «συνδυασμό» εννοώ πως δεν φοράμε μόνο κρέμα προσώπου, προφανώς χρησιμοποιούμε μια σειρά από προϊόντα, όπως καθαριστικό προσώπου, toner, ορό, κρέμα προσώπου και ματιών.

Αυτό που διαφέρει είναι το τι αντιπροσωπεύει το κάθε brand που επιλέγουμε ανά τετράμηνο: Για τέσσερις μήνες φοράμε τα προϊόντα ενός brand από τα ράφια της ευρείας κατανάλωσης, τους επόμενους τέσσερις ενός brand που βρίσκει κανείς στα ράφια των φαρμακείων, στη συνέχεια και για το ίδιο χρονικό διάστημα ένα επαγγελματικό brand (το λεγόμενο καμπίνας) και τέλος, για να κλείσει ο ετήσιος κύκλος, τους τελευταίους τέσσερις μήνες ένα luxury beauty brand. Σαφώς και κάθε φορά, η επιλογή των προϊόντων θα πρέπει να γίνεται βάσει της ηλικίας μας και του τύπου του δέρματός μας.

Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε χρησιμοποιήσει κάθε φορά προϊόντα τα οποία έχουν διαφορετικές συστάσεις, άρα έχουν διαφορετικές φόρμουλες. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε σε αυτή τη μέθοδο είναι πως δεν μπορούμε να την υιοθετήσουμε αν η επιδερμίδα μας έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες ανάγκες που καλύπτονται από επίσης πολύ συγκεκριμένα προϊόντα. Αν όχι, τότε τουλάχιστον μια δοκιμή αξίζει. Η επιδερμίδα μας δεν συνηθίζει τα προϊόντα, εναλλάσσουμε πάνω μας ελαφρύτερες και πιο ενισχυμένες φόρμουλες ώστε το δέρμα μας να περνά περιόδους ξεκούρασης, και πάνω απ’ όλα δίνουμε ευκαιρία σε νέες προτάσεις.

Related Articles

Alfa Romeo. Με μακρά και σημαντική ιστορία

cars

Η Daimler χάνει άλλη μία δικαστική μάχη.

cars

Εντοπίστηκαν δύο νέα παιδιά που αγνοούνταν στην Εύβοια

cars

Το VW Group θέλει μεγαλύτερη διαφοροποίηση ανάμεσα στις μάρκες του.

cars

Νέο Isuzu D-Max. Τολμηρό και συνολικά αναβαθμισμένο.

cars

Nissan GT-R50. Στα τέλη του 2020 οι πρώτες παραδόσεις

cars

Audi. Το νέο της αγωνιστικό για τη Formula Ε

cars

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για ψυχραιμία μετά το ισραηλινό χτύπημα με drone στην Τεχεράνη

Bury

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου

cars