CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου

Όταν ξεκινάτε μια καινούργια σχέση, έχετε μία λίστα χαρακτηριστικών που πρέπει να διαθέτει ο άλλος για να σας κάνει να νιώσετε πως αξίζει να προχωρήσετε μαζί. «Με κάνει να περνάω καλά», «ταιριάζουμε στο κρεβάτι», «τα πηγαίνει καλά με τους φίλους μου», είναι ορισμένα από αυτά που ενδεχομένως να σκεφτείτε.

Φυσικά όλα αυτά είναι σημαντικά και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, ωστόσο όπως αναφέρουν ειδικοί ψυχολόγοι στο Psychcentral, όταν αρχίζετε να σκέφτεστε εάν αυτό το άτομο θα μπορούσε να είναι μακροπρόθεσμα ο σύντροφος της ζωής σας, τότε υπάρχουν άλλες «βαθύτερες» ιδιότητες που θα πρέπει να έχετε κατά νου.

Ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τη σχέση σας να ανθίσει, να μακροημερεύσει και να ωφελήσει την ψυχική σας ευεξία.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν σύντροφο ζωής

1. Να έχει γερές βάσεις

Δεν έχει καμία σχέση με τούβλα και τσιμέντα. Σημαίνει πως ένα άτομο μπορεί να στέκεται μόνο του σε κάθε πτυχή της ζωής του (κοινωνική, οικονομική συναισθηματική), να είναι ανεξάρτητο, ή τουλάχιστον να επιθυμεί να το κάνει και να εργάζεται ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση. Αν και αυτό το στοιχείο ωφελεί πρωτίστως τον σύντροφό σας, θα αποδειχθεί επωφελές και για εσάς.

2. Να μπορεί να επικοινωνεί αποτελεσματικά

Η επικοινωνία είναι το κλειδί και αυτό σημαίνει πως ο σύντροφός σας δεν είναι μόνο καλός στο να εκφράζεται, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ακούει τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας. Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και αυτό το «νόμισμα» βοηθάει στη βελτίωση της οικειότητας και της εγγύτητας μεταξύ των συντρόφων. Όσο πιο καλή είναι η επικοινωνία, τόσο πιο εύκολη γίνεται η ζωή όλων μας. Και φυσικά, η καλή επικοινωνία θέλει δουλειά και από τους δύο.

3. Να μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εσάς

Κανένα ζευγάρι δεν πρόκειται να συμφωνεί 100% σε όλα συνέχεια, και πιθανότατα θα ήταν πολύ βαρετό αν συνέβαινε. Αλλά το να έχεις παρόμοιες πεποιθήσεις και στάσεις απέναντι σε βασικά ζητήματα είναι ζωτικής σημασίας. Αναμφίβολα ο ένας μπορεί να επηρεάσει τον άλλο σε ορισμένες πτυχές, αλλά είναι πολύ βοηθητικό και ενισχυτικό της σχέσης, η εκκίνηση να συνδυάζεται με κοινές αξίες, τουλάχιστον στα βασικά.

4. Να επιδεικνύει σεβασμό

Respect, όπως τραγούδησε και η Aretha Franklin. Για αρχή θα πρέπει εσείς να σέβεστε τον εαυτό σας και αυτό διαμορφώνει και τον σεβασμό από τον σύντροφο. Επίσης θα πρέπει να γίνονται αντιληπτά και σεβαστά τα προσωπικά όρια. Ο αυτοσεβασμός και ο σεβασμός είναι αλληλοτροφοδοτούμενες έννοιες.

5. Να δείχνει ενσυναίσθηση

Με απλά λόγια, η επίδειξη ενσυναίσθησης είναι η ικανότητα αναγνώρισης και κατανόησης των συναισθημάτων και των αναγκών ενός άλλου ατόμου. Η ενσυναίσθηση είναι κρίσιμη για την επιτυχία της σχέσης. Δεν βοηθάει μόνο στην αίσθηση πληρότητας, αλλά και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού.

6. Να αναγνωρίζει τις ατέλειές του

Δεν μιλάμε για κάποιον δεν προσπαθεί ποτέ να βελτιώσει τον εαυτό του, αλλά για άτομα που μπορούν «να δουν τα δικά τους ελαττώματα, χωρίς αυτο-υποτίμηση, ντροπή, κατηγορία ή αποφυγή». Εάν ο σύντροφός σας μπορεί να το κάνει αυτό, θα καρπωθείτε και οι δύο τα οφέλη. Αυτό σημαίνει πως έχει αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει πότε έχει κάνει ένα λάθος, αλλά και να παρέχει τον ίδιο ασφαλή χώρο για να είστε και εσείς ατελείς. Έτσι είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθεί ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον.

7. Να είναι ανοιχτός στην επιρροή

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που πιστεύουν πως υπάρχει μόνο ο δικός τους τρόπος, πέραν κάθε αμφισβήτησης. Το να είστε με κάποιον που είναι πρόθυμος να δεχτεί και να λάβει υπόψη τις απόψεις σας είναι ζωτικής σημασίας.

8. Να δίνει στοργή με τον τρόπο που τη χρειάζεστε

Σε όλους μας αρέσει να δείχνουμε και να λαμβάνουμε στοργή, αλλά με διαφορετικούς τρόπους: κάποιοι είναι πιο ρομαντικοί, ενώ άλλοι προτιμούν να δείχνουν αγάπη μέσω των πράξεών τους. Αλλά αν αυτά δεν ευθυγραμμίζονται μέσα σε μια σχέση, μπορεί να οδηγηθείτε σε απογοήτευση, ακόμη και σε αισθήματα απόρριψης. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις πέντε γλώσσες της αγάπης.

9. Να ακούει και να είναι ανοιχτός κατά τη διάρκεια των καβγάδων

Εάν ο σύντροφός σας δεν ακούει ενεργά κατά τη διάρκεια διαφωνιών και απλώς περιμένει την επόμενη ευκαιρία για να αντεπιτεθεί, τότε προφανώς δεν δίνει τον αναγκαίο χώρο για την επίλυση των προβλημάτων. Επιπλέον, η αίσθηση ότι η άποψή σας δεν εκτιμάται, μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα απογοήτευσης, αγανάκτησης, ασέβειας και ότι «δεν σας βλέπουν».

Τι σημαίνει εντέλει μία επιτυχημένη σχέση;

Αν και είναι σημαντικό να αναζητάτε και να αναγνωρίζετε ευνοϊκά χαρακτηριστικά στον σύντροφό σας, είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζετε ότι η ευθύνη δεν βαρύνει αποκλειστικά αυτόν. Για μια επιτυχημένη σχέση, χρειάζονται δύο. Τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω δεν αφορούν μόνο τον σύντροφό σας, αλλά προφανώς και εσάς. Εννοείται ότι ο καθένας έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά στοιχεία και ότι οι σχέσεις δεν δημιουργούνται απαραίτητα από ίδιους ανθρώπους, αλλά από δύο άτομα που αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοϋποστηρίζονται. Ο καθένας με τις δυνάμεις του.

Η αναγνώριση ιδιοτήτων που είναι σημαντικές για εσάς μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ο σύντροφός σας είναι το κατάλληλο άτομο για να είναι δίπλα σας στο ταξίδι της ζωής σας. Αλλά οι σχέσεις είναι αμφίδρομες και επομένως είναι σημαντικό και εσείς, από την πλευρά σας, να προσφέρετε παρόμοια πολύτιμα χαρακτηριστικά να μην περιμένετε απλώς τον «ιδανικό σύντροφο» να κάνει όλη τη δουλειά.

Εάν ο σύντροφός σας δεν έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα θέλατε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσετε: διαφορετικά (αλλά συμπληρωματικά) χαρακτηριστικά μπορεί να είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Related Articles

Lamborghini Aventador SVJ Xago Edition. Μία ωδή στο… εξάγωνο!

cars

Fiat Metaverse Store– Η επόμενη μέρα των καταστημάτων αυτοκινήτου

cars

Abarth. Ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ευρώπη

cars

Νέο Audi RS 3. Με 400 ίππους

cars

FCA. Προσφέρει δωρεάν τεχνικό έλεγχο

cars

Mercedes-AMG CLA 35 & 45 δοκιμάζονται στον δρόμο

cars

Μειώθηκαν κατά χιλιάδες οι θάνατοι στην Ελλάδα τις πρώτες εβδομάδες του 2024

Bury

Renault Clio 1.0 TCe 100 PS. Περισσότερη ουσία από αυτή που δείχνει

cars

Mercedes-Benz Trucks. Με σημαντικά βραβεία

cars