CARSNEWS
AUTONEWS

Άκυρη εκκίνηση για το Grand Prix του Λας Βέγκας στη Formula 1 – Διακοπή στα ελεύθερα δοκιμαστικά μετά από οκτώ λεπτά

Για λόγους ασφαλείας, οκτώ λεπτά μετά την έναρξή της, διεκόπη η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Λας Βέγκας της Formula 1, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη… φωτιά όσων επιχειρηματολογούν πως ο συγκεκριμένος αγώνας είναι περισσότερο σόου παρά ωφέλιμος προς την κορυφαία βαθμίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι αγωνοδίκες πήραν την απόφαση να υψώσουν την κόκκινη σημαία εξαιτίας των… χαλαρών καλυμμάτων των υπονόμων που υπήρχαν στην πίστα δρόμου που εγκαινιάστηκε με αφορμή την επιστροφή του «μεγάλου τσίρκου» στην «Πόλη της Αμαρτίας» έπειτα από 41 χρόνια.

Το μονοθέσιο της Ferrari του Κάρλος Σάινθ Ferrari καθώς και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές από τα καλύμματα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να συνεχιστεί η διαδικασία. Ο Ισπανός αναγκάστηκε να σταματήσει μέσα στην πίστα λόγω του προβλήματος που προκλήθηκε. Μετά το περιστατικό ο διευθυντής της σκουντερία, Φρεντ Βασέρ, τα έβαλε με τη Formula 1. «Μόλις μας κόστισαν μια περιουσία. Είναι απαράδεκτο», τόνισε.

Πλέον, έχει αρχίσει ο έλεγχος όλων των καλυμμάτων υπονόμου και άλλα σημεία της πίστας προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για να διεξαχθούν τα υπόλοιπα events κανονικά, αρχίζοντας με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Μάλιστα, η FIA εξέδωσε και ανακοίνωση: «Μετά από την επόπτευση του σημείου, ήταν το τσιμεντένιο πλαίσιο ενός καλύμματος υπονόμου που είχε το πρόβλημα. Τώρα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα υπόλοιπα καλύμματα υπονόμων, και αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Θα συζητήσουμε το θέμα με την τοπική ομάδα μηχανικών της πίστας σχετικά με το χρόνο που θα χρειαστεί για να λυθεί [το πρόβλημα] και θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα».

Το… φιάσκο έρχεται μερικές ώρες αφότου ο τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν άσκησε σκληρή κριτική στη Formula 1 και στους διοργανωτές λέγοντας πως το Grand Prix του Λας Βέγκας είναι κατά βάση ένα σόου και όχι ένας αγώνας.

TAGS

Related Articles

Το Citroën C5 X τιμήθηκε με το βραβείο «Best Large Car»

cars

Τι θα δείξει η Daihatsu στο Τόκιο;

cars

Citroen C5 AirCross Plug-in Hybrid

cars

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της απαγόρευσης του TikTok στις ΗΠΑ

cars

Jeep – και trailer παντός εδάφους  

cars

Το Rimac Nevera θέτει τα standards με 1900+ ίππους!

cars

Audi: Μόνο quattro για τα RS μοντέλα!

cars

Κι όμως, το Ram 1500 TRX θα εισάγεται στην Ευρώπη!

cars

Αυτό είναι το Tauler E301

cars