CARSNEWS
NEW MODELS

Έγκριση της Ε.Ε. στην Opel για την κατασκευή μπαταριών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το αίτημα για επιχορήγηση από το γερμανικό κράτος για την κατασκευή μπαταριών στο εργοστάσιο της Opel το οποίο βρίσκεται στην Kaiserslautern, νοτιοδυτικά της χώρας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, εκεί θα κατασκευάζονται μπαταρίες για τα Plug-in Hybrid και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel, αλλά και του Ομίλου PSA, γενικότερα.

Η συναρμολόγησή τους θα γίνεται σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία κατασκευής «Saft». Εκπρόσωπος της Opel δήλωσε σχετικά, έπειτα από την απόφαση των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Τώρα, οι δύο εταιρείες θα προβούν στις τελικές προετοιμασίες για την ολοκλήρωση του σχεδίου (κατασκευής των μπαταριών), πριν τη λήψη της τελικής απόφασης».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δυνατότητα κρατικής επιχορήγησης για το συνολικό ποσό των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επτά χώρες της Ευρώπης: την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, αυτή η απόφαση θα αποδεσμεύσει άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από επενδυτές που ανέμεναν εάν η Ε.Ε θα εγκρίνει την επιχορήγηση ή όχι ώστε να διαθέσουν τα χρήματα για τη δημιουργία μονάδων όπου θα κατασκευάζονται μπαταρίες για τα οχήματα. 

Related Articles

Γιατί η Tesla προχώρησε σε μήνυση κατά της Καλιφόρνια;

cars

Δείτε την ανατριχιαστική ανάσυρση μιας Ford Mustang από γκρεμό (Video)

cars

Νέα “κόντρα” Ford-Ferrari σε δημοπρασία στην Ευρώπη

cars

Όταν η Alfa Romeo ξεπερνούσε και την Lamborghini

cars

World Car 2020: To Kia Telluride είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο!

cars

Έρχονται τα κράνη με… υδρόψυξη

cars

Στην Ελλάδα το νέο Audi A3. Από 22.340 ευρώ

cars

H αεροδυναμική της Lamborghini Huracan EVO RWD (βίντεο)

cars

Με έκπτωση ως 3.800 ευρώ το Jeep Compass

cars