CARSNEWS
NEW MODELS

World Car 2020: To Kia Telluride είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο!

To Telluride, το μεγάλο SUV της Kia στις ΗΠΑ και άγνωστο στην Ευρώπη είναι αυτό που κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2020, προσθέτοντας ένα ακόμα βραβείο στη συλλογή του. Και αυτό γιατί έχει ήδη κατακτήσει αρκετά στις ΗΠΑ.

Το Telluride βρέθηκε στην κορυφή και κατέκτησε τον βραβείο παίρνοντας συνολικά 758 βαθμούς από τους δημοσιογράφους μέλη της κριτικής επιτροπής, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στη 2η και 3η θέση βρέθηκαν δύο μοντέλα της Mazda. Τα 3 και CX-30 με 745 και 738 βαθμούς αντίστοιχα.

Η ιαπωνικής εταιρεία πάντως δεν έφυγε με άδεια χέρια. Και αυτό γιατί το 3 πήρε το βραβείο σχεδιασμού (World Car Design of the Year) με 179 βαθμούς, 1 μόλις περισσότερο από την Porsche Taycan. Τρίτο στη συγκεκριμένη κατάταξη ήταν το Peugeot 208 με 144 βαθμούς.

Η Taycan μπορεί να μην πήρε αυτό το βραβείο αλλά πήρε άλλα δύο, αυτά των World Luxury Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πολυτελείας) και World Performance Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων). Και στα δύο άφησε δεύτερη την 911, ενώ στις τρίτες θέσεις βρέθηκαν αντίστοιχα οι Mercedes EQC και Toyota Supra.

Η Κia πάντως πήρε και δεύτερο βραβείο, αυτό του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Πόλης (World Urban Car) με το ηλεκτρικό Soul EV, που βρέθηκε μπροστά από τα VW T-Cross και Mini Cooper SE Electric.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Cadillac Escalade IQ: Το ηλεκτρικό «θηρίο» προ των πυλών (+video)

cars

Αυτά είναι τα σημεία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνεις

cars

Με κινητήρα 2,5 λίτρων το Subaru XV

cars

Μήνυση κατά επτά ατόμων για την απόδραση του Carlos Ghosn

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat Panda. Από 11.990 ευρώ και χωρίς τέλη κυκλοφορίας

cars

Ορατό το σενάριο μόλις οκτώ γκραν πρι Formula 1 για το 2020!

cars

Οργανωτικές αλλαγές στην Volkswagen Greece

cars

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Mazda3 2.0 Skyactiv-X

cars

Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in με ηλεκτρική αυτονομία έως 43 km!

cars