CARSNEWS
NEW MODELS

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Mazda3 2.0 Skyactiv-X

Στη Mazda, προσπαθούν με έναν δικό τους τρόπο να εξελίσσουν τεχνολογίες για τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου, άρα προστασίας του περιβάλλοντος. Η πολυετής επένδυση (οικονομική και τεχνογνωσίας) στην τεχνολογία «Skyactiv», δηλαδή στη δημιουργία βενζινοκινητήρων που να λειτουργούν με τρόπο έναυσης που να προσομοιώνει αυτόν ενός πετρελαιοκινητήρα, είχε αποτέλεσμα. Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας «Skyactiv-X», το πιο πρόσφατο δημιούργημά τους, αποδίδει μέγιστη ισχύ 180 PS/6.000 rpm και μέγιστη ροπή 224 Nm/3.000 rpm. 

Διαθέτει σύστημα ψεκασμού «SPCCI» («Spark Controlled Compression Ignition»), μηχανικό υπερσυμπιεστή τύπου «Roots» (οι άνθρωποι της Mazda αποφεύγουν να τον αναφέρουν και τον θεωρούν σύστημα που τροφοδοτεί διαρκώς με σταθερή ποσότητα αέρα τον κινητήρα), υψηλή για βενζινοκινητήρα σχέση συμπίεσης που φτάνει το 16,3:1 και πολύ υψηλή αναλογία αέρα προς καύσιμο η οποία φτάνει το 29,0:1 (από 14,0:1).

H διαδικασία ελεγχόμενης αυτανάφλεξης με συμπίεση για την καύση στους κυλίνδρους, σε συνδυασμό με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας «M Hybrid», έχουν ως αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση. Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο «WLTP», το Mazda3 Hatchback 2.0 Skyactiv-X με το χειροκίνητο κιβώτιο έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση 5,5 l/100 km και μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 125 g/km. Για το Mazda3 Sedan 2.0 Skyactiv-X, οι τιμές είναι 5,4 l/100 km και 122 g/km, αντίστοιχα.

Από την ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώθηκε ότι οι τιμές πώλησης του Mazda3 2.0 Skyactiv-X με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων θα ξεκινούν τα 28.406 ευρώ, τόσο για την έκδοση Hatchback όσο και τη Sedan. Για την εκδοχή με το αυτόματο κιβώτιο, οι τιμές αρχίζουν από τα 31.148 ευρώ, είτε για το Hatchback είτε για το τετράθυρο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H επετειακή ενδυμασία για τη Ford Mustang Shelby

cars

McRae vs McRae: Ένα επικό video με άρωμα WRC

cars

Σχεδόν τζάμπα η συντήρηση ενός Tesla Model S για 500 χιλιάδες χιλιόμετρα (Video)

cars

Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Η φόρτιση θέλει… φώτιση!

cars

Δείτε αυτοκίνητα αξίας 33 εκατομμυρίων σε μία και μόνο φωτογραφία

cars

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή μάσκα παγκοσμίως

cars

Η Tesla δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κίνα

cars

Αυτό είναι το νέο Hyundai i30

cars

Το Tesla Model 3 τα βάζει με Nissan GT-R και Chevrolet Camaro (Video)

cars