CARSNEWS
NEW MODELS

Με κινητήρα 2,5 λίτρων το Subaru XV

Τα τελευταία χρόνια, η Subaru έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία οχημάτων τα οποία να έχουν μειωμένη κατανάλωση, υποσκελίζοντας σκόπιμα τον τομέα των επιδόσεων που αυτά προσφέρουν. Ωστόσο, δεν τον έχουν απορρίψει και όποτε μπορούν προσπαθούν να παραμένουν ανταγωνιστικοί. Για παράδειγμα, η νέα έκδοση του XV με τον καινούργιο boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, μέγιστης απόδοσης 184 PS και μέγιστης ροπής 239 Nm, ο οποίος θα τοποθετείται στις εξοπλιστικά ακριβότερες εκδόσεις του μοντέλου.

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, η συγκεκριμένη έκδοση του XV έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση 8,1 l/100 km, τιμή που θεωρείται καλή για τα δεδομένα και τον χαρακτήρα του οχήματος. Θα διατίθεται αποκλειστικά με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης («LinearTronic»), καθώς και τα συστήματα «X-Mode» και «Hill Descent Control» για την κίνηση εκτός δρόμου. Επίσης, θα διαθέτει  το σύστημα «SI-Drive», μέσω του οποίου παραμετροποιείται ο τρόπος μετάδοσης της ροπής στους τροχούς, όπως και το «EyeSight» το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενο σύγκρουσης και τον υποβοηθά στο έργο του.

Τέλος, το XV με αυτόν τον κινητήρα θα διατίθεται και στην εξοπλιστική έκδοση «Sport» η οποία διαθέτει προστατευτικά στο αμάξωμα, τροχούς 17 ιντσών και αντίστοιχα στοιχεία στο εσωτερικό που να προσδίδουν μια πιο σπορ εικόνα. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε πως ένας… καλλιτέχνης κορόιδεψε τα Google Maps!

cars

Δείτε μία Porsche 911 να… σουζάρει σε αγώνα dragster (Video)

cars

Πόσο κοστίζει το Tesla killer των 1.080 ίππων;

cars

Φτιάξε και εσύ το Dodge Charger του Vin Diesel (video)

cars

Πρεμιέρα στην Γενεύη για την Bentley Mulliner Bacalar

cars

Αυτοκίνητα που λατρέψαμε σε τιμή ευκαιρίας

cars

H Aston Martin θα απολύσει 500 εργαζόμενους

cars

Επιδοτούμενη η αγορά των plug-in υβριδικών Volvo

cars

Κορωνοϊός: Προσωρινή παύση λειτουργίας και από τις Bosch και Continental

cars