CARSNEWS
AUTONEWS

Έκοψε 4 βασικές συνήθειες και εξοικονόμησε 7.000 ευρώ σε ένα χρόνο

Μια γυναίκα βρέθηκε σε αδιέξοδο και αποφάσισε να κόψει 4 βασικές καταναλωτικές συνήθειες και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε, γιατί σε ένα χρόνο κατάφερε να εξοικονομήσει περίπου 7.000 ευρώ.

Η 25χρονη Chrissie Milan μένει στο Λονδίνο και με βάση τη New York Post αποφάσισε να μειώσει τα έξοδα, μετά από ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη στα τέλη του περασμένου έτους. Τότε, συνέκρινε τη διαφορά στις τιμές, ειδικά στα σνακ και συνειδητοποίησε ότι πίσω στην πατρίδα της ξόδευε τεράστια ποσά.

Έτσι, μόλις γύρισε εφάρμοσε το πρόγραμμα της και η πρώτη συνήθεια που σταμάτησε, ήταν η αγορά καινούργιων ρούχων κάθε μήνα, καθώς έδινε περίπου 200 ευρώ μηνιαίως.

Έπειτα, σταμάτησε να αγοράζει καφέ και φαγητό όταν πήγαινε στη δουλειά της. Αντιθέτως, έφτιανε στο γραφείο ή έφερνε από το σπίτι της, εξοικονομώντας σχεδόν 300 ευρώ.

Τέλος, η τελευταία συνήθεια που έκοψε, ήταν να βγαίνει φανταχτερά δείπνα με φίλους και συναδέλφους, γλιτώνοντας περίπου 100 ευρώ.

Έτσι, σε σχεδόν ένα χρόνο κατάφερε να μαζέψει σχεδόν 7.000 ευρώ και έκτοτε υποστηρίζει πως η ζωή της άλλαξε προς το καλύτερο, όχι επειδή έμαθε την αξία του χρήματος, αλλά τους λόγους που ο άνθρωπος αρέσκεται σε αγορές.

«Το ζήτημα είναι να φτάσεις στη ρίζα του κακού για να καταλάβεις που ξοδεύεις τα χρήματα σου. Όλοι θέλουμε άνεση και δεν είναι κακό, το θέμα είναι αν μας πηγαίνει πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Εντούτοις, παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε να σταματήσει να τρώει στο γραφείο, ειδικά όταν έπαιρνε σνακ ή μικρά γεύματα. «Σπίτι δεν είχα πάντα χρόνο να μαγειρέψω και μερικές φορές ήθελα να τσιμπήσω κάτι στη δουλειά μου. Έξαλλου, μερικές μέρες η ώρα δεν περνάει με τίποτα και θες να κάνεις κάτι άλλο, πέρα από το να δουλεύεις», είπε η Chrissie.

Related Articles

Νέο Subaru BRZ. Πρακτικό, προσιτό αλλά πάνω απ’ όλα, σπορ!

cars

ΣΥΡΙΖΑ: Η Εξεταστική για τα Τέμπη θα έπρεπε να οδηγήσει σε Προανακριτική

cars

Η Porsche 911 Turbo S κοιτά στα μάτια την McLaren 720S.

cars

Nissan GT-R NISMO. Διαθέσιμο και σε LEGO!

cars

Με πανίσχυρο boxer 2,4 λίτρων το επόμενο Subaru WRX.

cars

Αρχίζει η δίκη των «Πολιτών του Ράιχ» στη Γερμανία

cars

Jeep Renegade 4xe & Compass 4xe. Διαθέσιμα και στη χώρα μας με σημαντικά πλεονεκτήματα

cars

«Για μένα δικαίωση θα είναι…» – Συγκλονίζει ο 21χρονος Δημήτρης που επέζησε από το δυστύχημα στα Τέμπη

cars

Ρον Χάρπερ: Πέθανε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός σε ηλικία 91 ετών

cars