CARSNEWS
F1 & RACES

Έξαλλοι οι οδηγοί της F1 με το νέο πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

Ο τετραπλασιασμός του ανώτατου προστίμου που αποφάσισε η FIA προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οδηγών της Formula 1.

Σε εξωφρενικές αυξήσεις των ανώτατων προστίμων που μπορούν να επιβληθούν σε αγωνιζόμενους, προχώρησε η FIA. Στη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, αποφασίστηκε το ανώτατο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί από αγωνοδίκες σε οδηγούς της Formula 1 να αυξηθεί από τις 250.000 στο 1 εκατ. ευρώ! Για τα υπόλοιπα παγκόσμια πρωταθλήματα (όπως το WRC και το WEC), το ανώτατο πρόστιμο ανέρχεται σε 750.000 ευρώ.

Η FIA δικαιολόγησε τις αλλαγές στο Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα από το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει αυξήσεις στα πρόστιμα την τελευταία 12ετία και τα ποσά που είχαν μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίνονταν στις σύγχρονες απαιτήσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα νέα από τη Γενεύη κυκλοφόρησαν γρήγορα και έφθασαν μέχρι το Όστιν του Τέξας, όπου θα διεξαχθεί το Grand Prix ΗΠΑ. Η πρώτη αντίδραση των οδηγών ήταν η έκπληξη και ακολούθησαν η οργή και η ειρωνεία.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΑΣΕΛ:

«Είναι τουλάχιστον γελοίο ότι σε έναν οδηγό μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ. Τον πρώτο μου χρόνο στη Formula 1 οι ετήσιες αποδοχές μου ήταν πενταψήφιες και τα έξοδά μου για γυμναστή, βοηθό, πτήσεις κ.α. ήταν εξαψήφια. Τι θα γίνει αν σε έναν οδηγό που μπαίνει μέσα 100.000 ευρώ το χρόνο, επιβληθεί πρόστιμο 1 εκατ; Το θέμα θα το συζητήσουμε στη συνεδρίασή μας», ανέφερε ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής του συνδέσμου των οδηγών.

«Θα ήθελα να μάθω ποια παράβαση μπορεί να προκαλέσει πρόστιμου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μήπως μας βάλουν να χορηγήσουμε και μπουκάλια κρασί για την ομοσπονδία», σχολίασε ειρωνικά ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing.

«Θα πρέπει να αναλογιστούμε τι μήνυμα στέλνουν τέτοιες αποφάσεις σε όσους μας παρακολουθούν. Αν είναι να μας επιβάλουν πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ, τότε θα πρέπει το ποσό αυτό να πηγαίνει 100% για κάποιον καλό σκοπό. Στο χώρο της F1 ξοδεύονται τεράστια ποσά και πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα ώστε το σπορ να είναι προσβάσιμο σε ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν. Μόνο έτσι μπορούν να πάρουν ένα εκατομμύριο από μένα», δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG.

«Δεν έχω ιδέα ποια παράβαση θα δικαιολογούσε το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ορισμένοι οδηγοί βγάζουν λιγότερα το χρόνο», ανέφερε ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

«Όλο αυτό ακούγεται γελοίο. Ο Λεκλέρ θα μπορούσε να δώσει το ρολόι του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εγώ όμως θα εξαφανιζόμουν για να μην με βρουν ποτέ ξανά», ειρωνεύτηκε ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas.

Φέτος το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει και δομή Σπριντ, πράγμα που συνεπάγεται τριήμερη καταιγιστική δράση.

Related Articles

F1 GP ΗΠΑ: Εξαίρεση ή μία νέα τάση; (+video)

cars

Leclerc – Δεν είχα που να πάω – F1RACINGNEWS

cars

Πιο στενοί δεσμοί μεταξύ McLaren και Toyota, εντείνονται οι φήμες για επιστροφή των Ιαπώνων

cars

O Leclerc και η Ferrari επέστρεψαν στις νίκες (video)

cars

F1 pre-season testing στο Bahrain– Έφτασαν οι ημέρες…

cars

Alonso set to equal 51 year F1 record with new Aston deal

cars

Formula 1 2024: Έστω κι έτσι, έκανε το σωστό ο ΑΝΤ1…

cars

Μένει στη Renault o Hulkenberg;

cars

Είναι τελικά προς πώληση η F1;

cars