CARSNEWS
AUTONEWS

Έφηβοι τρομοκράτες συνελήφθησαν στην Γερμανία – Φέρεται πως ετοίμαζαν επίθεση με την ISIS

Χειροπέδες σε τέσσερις ανήλικους πέρασε η γερμανική αστυνομία στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία υπό την υποψία συμμετοχής των εφήβων σε σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, τα εντάλματα σύλληψης εναντίον τους εκδόθηκαν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα της Δυτικής Εκκλησίας (30-31 Μαρτίου), κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Εισαγγελίας κατά της Τρομοκρατίας. Οι συλληφθέντες είναι μία 15χρονη, μία 16χρονη και ένας 15χρονος, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ανακριτές, φέρονται να συμφώνησαν να διαπράξουν εγκλήματα – ακόμη και ανθρωποκτονίες. Τις επόμενες ημέρες συνελήφθη και ένας 16χρονος, ο οποίος επικοινωνούσε μαζί τους για το ίδιο θέμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι έφηβοι αντάλλασσαν ιδέες σε πλατφόρμα επικοινωνίας, σχετικά με τον σχεδιασμό επίθεσης με μαχαίρια ή βόμβες μολότοφ σε πολλούς στόχους στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ενώ σκέφτονταν να αποκτήσουν και όπλα. Εικάζεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι μεταξύ των στόχων βρίσκονταν αστυνομικοί, εκκλησίες, συναγωγές, εστιατόρια και αθλητικοί σύλλογοι. Η εφημερίδα BILD αναφέρει επιπλέον ότι οι συλληφθέντες υμνούσαν το «Ισλαμικό Κράτος».

Αξιωματικός των γερμανικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε σχετικά στην BILD ότι «αυτή η υπόθεση αποτελεί παράδειγμα του μεγάλου κινδύνου ταχείας ριζοσπαστικοποίησης νέων μέσω διαδικτύου, ατόμων οι οποίοι δεν είναι σεσημασμένοι από τις αρχές» και απηύθυνε έκκληση προς εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους να ενημερώνουν την αστυνομία για οποιαδήποτε σχετική υποψία τους.

Related Articles

Citroen. Mε νέο ενδιαφέρον πρόγραμμα απόκτησης αυτοκίνητου

cars

Ioniq 5. Η νέα εποχή της ηλεκτροκίνητης Hyundai

cars

Η Ferrari ετοιμάζει την “topless” SF90 Stradale!

cars

Nissan Qashqai με τιμή έκπληξη

cars

Η Κύπρος στέλνει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

cars

Η Nissan ανανεώνει τα SUV της ελπίζοντας σε ανάκαμψη!

cars

Νέο Seat Leon. Λίγο πρίν τη παρουσίαση του

cars

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον εξαιρέθηκε από την απαγόρευση κοσμημάτων για τους οδηγούς

cars

Honda CRF1100L Africa Twin και Africa Twin Adventure Sports. ¨Έρχονται εντός του έτους

cars