CARSNEWS
NEW MODELS

«Έφυγε» ο Τάσος Παπαχρήστου

Η παρουσία του στον πρώτο όροφο του κτηρίου του «Έθνους», όπου βρίσκονταν τα γραφεία του περιοδικού, γέμιζε τον χώρο. Κυριολεκτικά. Ο Τάσος Παπαχρήστου –ο κύριος Τάσος, για εμάς– σε εντυπωσίαζε από την πρώτη στιγμή. Καταρχάς με τη σωματοδομή του και κατόπιν με τον χαρακτήρα του και τις γνώσεις του.

«Τι κάνει το Car and Driver;» άκουγες άξαφνα τη βροντώδη φωνή του στον χώρο και αμέσως ήξερες ότι η επόμενη ώρα θα περνούσε ευχάριστα. Θα μας πείραζε, θα μας έλεγε εκπληκτικές ιστορίες από αυτά που είχε ζήσει στην πολυδεκαετή πορεία του στο αθλητικό ρεπορτάζ (γενικότερα) και στην άρση βαρών (συγκεκριμένα), θα ρωτούσε για τις έσχατες εξελίξεις στην αυτοκίνηση. Μαζί του, πότε δεν ήξερες πού θα κατάληγε η κουβέντα και τι καινούργιο θα μάθαινες από αυτόν. Και ποτέ μια κουβέντα δεν ήταν ίδια με κάποια προηγούμενη.

Ο Τάσος Παπαχρήστου δεν είναι πλέον μαζί μας. «Έφυγε» σε ηλικία 63 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε σφαιροβόλος στον Ηρακλή και φίλαθλος της ίδιας ομάδας, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο «Έθνος», απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Στην πολύχρονη δημοσιογραφική καριέρα του, ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε το ντοπάρισμα του Μπεν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Ήταν προσωπικός φίλος και κουμπάρος του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα (μαζί στη φωτογραφία), μια φιλία που κρατούσε από τη χρυσή εποχή της «Dream Team» της άρσης βαρών. Επίσης, ήταν στέλεχος στο γραφείο Τύπου της Άρσης Βαρών και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Κύριε Τάσο, όλοι εμείς στο «Car and Driver» σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες. Ευχόμαστε κατευόδιο σε εσένα και δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά σου και τους φίλους σου. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)

cars

Η νέα Porsche Macan θα είναι πλήρως ηλεκτρική και θα βασίζεται στο πλαίσιο PPE

cars

Περισσότερη δύναμη για το Caterham Super Seven 1600 (video)

cars

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Hertz

cars

Ο Luca De Meo παραιτήθηκε από τη Seat

cars

Αυτονομία 647km για το Tesla Model S!

cars

Κορωνοϊός: Επιστρέφει τις πινακίδες ο Δήμος Αθηναίων προς εξυπηρέτηση του κοινού

cars

Βάλε κι εσύ μία Ferrari SF1000 στο σαλόνι σου! (video)

cars

Ο όμιλος Σαρακάκη στηρίζει την προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού

cars