CARSNEWS
NEW MODELS

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Hertz

Την ύστατη προσπάθεια ώστε να κρατηθεί στη ζωή καταβάλλει η Hertz, καθώς η πλήρης κατάρρευση των δραστηριοτήτων της που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνοϊού έχουν φέρει την αμερικανική εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο χείλος του γκρεμού.

Η Hertz έχει ήδη ξεκινήσει έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της με σκοπό την αναδιάρθρωση του χρέους της το οποίο ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια τα 13,4 δις αφορούν στην αγορά οχημάτων, τα οποία σε περίπτωση πτώχευσης θα οδηγηθούν στο σφυρί συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

 Ο στόλος της Hertz μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έφτανε το 2019 τα 567.600 αυτοκίνητα, αριθμός ενδεικτικός των συνεπειών που μπορεί να προκαλέσει μια ενδεχόμενη κατάρρευση της αμερικανικής εταιρείες η οποία δραστηριοποιείται σε 12.400 περιοχές ανά τον κόσμο.

Η Hertz θα πρέπει μέχρι και τις 22 Μαΐου να καταθέσει ένα βιώσιμο σχέδιο λειτουργίας βάσει του οποίου θα καταφέρει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Αν το οικονομικό πλάνο εγκριθεί τότε η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων μπορεί να ελπίζει στη διατήρησή της στη ζωή σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστεί να καταθέσει αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης.   

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πιθανά πισωκίνητο και με έκδοση coupe, το επόμενο Mazda 6

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – SS1: Στον Ogier η υπερειδική

cars

Ακατάλληλο για κυρίες: “Μένουμε σπίτι” χωρίς να αφήσουμε τη σέλα! (Video)

cars

Διέρρευσε η ολοκαίνουργια BMW M4

cars

Ποια ήταν τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στο eBay;

cars

Δείτε τι συμβαίνει στο εσωτερικό ενός ελαστικού που κάνει burnout

cars

Σχεδόν τζάμπα η συντήρηση ενός Tesla Model S για 500 χιλιάδες χιλιόμετρα (Video)

cars

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona ανέβηκε στα 5.731 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ Guinness!

cars

Το νέο Ford Fiesta στην Ελλάδα. Τιμές και εξοπλισμός

cars