CARSNEWS
AUTONEWS

Ήταν πάντα η καλύτερη παρέα

Εντάξει, δεν εννοώ την ανθρώπινη παρέα αν και αν θέλετε, το συζητάμε και αυτό αλλά την παρέα ενός οικόσιτου ζώου και ακόμη καλύτερα ενός σκύλου. Δεν χρειάζεται η δική μου ερμηνεία και εξήγηση, αρκούν οι γνώμες των ειδικών και εννοώ από τους κτηνιάτρους μέχρι (το πιο σημαντικό) ψυχολόγων και παιδιάτρων όπως και εκπαιδευτικών για την τεράστια θετική επιρροή που ασκεί επάνω μας, ασχέτως ηλικίας, ένα οικόσιτο και ειδικά ένα σκυλί. Μέχρι εδώ όλα καλά ή μάλλον όλα καλά όσο το έχουμε στο σπίτι και το φροντίζουμε και το αφήνουμε να περιδιαβαίνει στο σπίτι, από το σαλόνι στο τριθέσιο, έρχεται και η στιγμή που θα το πάρουμε μαζί μας στο αυτοκίνητο. Τι κάνω για να είναι και στο αυτοκίνητο η καλύτερη παρέα;

Απαντήσεις από την έρευνα

Τις απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα δίνει μία μεγάλη έρευνα που έγινε πολύ πρόσφατα στην Αγγλία από την οποία προέκυψαν πολλά ευρήματα, με σημαντικότερο ότι η παρουσία ενός σκύλου στο αυτοκίνητο μας κάνει πιο προσεκτικούς και άρα καλύτερους οδηγούς, φθάνοντας ακόμη και στο θυμικό μας! Ας δούμε λοιπόν τα σημαντικότερα από τα ευρήματα της έρευνας. Περισσότεροι από τους μισούς  που ερωτήθηκαν (54%) απάντησαν ότι οδηγούν πιο προσεκτικά όταν έχουν τον τετράποδο φίλο τους στο αυτοκίνητο. Το ίδιο και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό (69%) απάντησαν οδηγοί ηλικίας 18-24 ετών και αυτό είναι το πιο σοβαρό της έρευνας διότι αυτή ηλικιακή «περιοχή» χαρακτηρίζεται από τις Αγγλικές αρχές ως η πιο «επικίνδυνη» καθώς έχει τα περισσότερα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της χώρας. Ανάλογη ήταν η απάντηση και από οδηγούς άνω των 55 ετών οι οποίοι σε ποσοστό 42% είπαν ότι οδηγούν πιο προσεκτικά όταν έχουν το σκυλί στο αυτοκίνητο.

Εκτός από την πιο προσεκτική οδήγηση, η παρουσία ενός σκύλου στο αυτοκίνητο φαίνεται επίσης να ωφελεί την ψυχική υγεία μειώνοντας τα επίπεδα άγχους των οδηγών. Μάλιστα σε ποσοστό 35% απάντησαν πως όταν έχουν το σκυλί στο αυτοκίνητο δεν εκνευρίζονται εύκολα ειδικά στην κίνηση των μεγάλων πόλεων και οι αντιδράσεις θυμού ή γκρίνιας είναι πολύ ηπιότερες. Προέκυψαν όμως και ανησυχητικά ευρήματα και ως τέτοια χαρακτηρίστηκαν ότι πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν κανόνες όταν μεταφέρουμε ζώο στο αυτοκίνητο ενώ στο τρομακτικό εννέα στους δέκα δεν γνώριζαν ότι υπάρχει πρόστιμο 5.000 λιρών και εννέα πόντους στο point system. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εκατομμύρια Βρετανοί παραβιάζουν εν αγνοία τους το νόμο, με το ένα πέμπτο των οδηγών να παραδέχονται ότι δεν συγκρατούν τα σκυλιά τους στο αυτοκίνητο καθόλου κατά την οδήγηση.

Εμείς το γνωρίζουμε;

Υπάρχουν και εδώ κανόνες και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ιοτι τους γνωρίζουμε. Αλήθεια όμως πρέπει να υπάρχουν κανόνες για να μεταφέρουμε τον τετράποδο φίλο μας με το αυτοκίνητο ή για να φροντίσουμε για την δική του αλλά και την δική μας ασφάλεια;. Είναι πολλά τα ατυχήματα που  συνέβησαν κατά την οδήγηση από λυμένα ζώα στο αυτοκίνητου αλλά και από άλλους λόγους. Έτσι είναι οι φιλίες. Είναι καλές αλλά θέλουν και υποχωρήσεις για να διατηρηθούν. Πολύ περισσότερο η φιλία ενός σκύλου που ξέρει μόνο να δίνει πολλά στην φιλία και να ζητάει ελάχιστα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: Η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους

cars

Η BMW αποκαλύπτει το άγνωστο πρωτότυπο της X6.

cars

Nissan. Συνεργάζεται με την EDF Group

cars

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός VW Amarok “Raptor”.

cars

6τροχο Lada Niva δεν έχει αντίπαλο! (video)

cars

Φυσικά διέρρευσε το νέο Range Rover.

cars

Ford F-150 Lightning. Ο βασιλιάς των pickup στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

cars

BMW M3: Παρουσίαση το 2020 με 470 ίππους

cars

Αυλαία για -τουλάχιστον- 10 σειρές: Αέρας ανανέωσης στον προγραμματισμό των καναλιών

cars