CARSNEWS
NEW MODELS

Αέρας ανανέωσης για το VW Polo

Την ίδια στιγμή που η πρεμιέρα του VW Nivus, ενός νέου «μικρού» SUV το οποίο υιοθετεί τις σχεδιαστικές συνήθειες ενός τετράθυρου coupe, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις γύρω από την επικαιροποίηση των σχεδιαστικών και εξοπλιστικών προδιαγραφών του μέχρι σήμερα γνωστού Polo.

Το γερμανικό supermini μετρά ήδη τρία χρόνια στη γερμανική αγορά γεγονός που σημαίνει ότι πλησιάζει στο μέσον της εμπορικής πορείας του και στο καθιερωμένο facelift που θα του επιτρέψει να φρεσκάρει την εικόνα του και να επικαιροποιήσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό του.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, τουλάχιστον, οι αλλαγές θα περιοριστούν στο μπροστινό και το πίσω τμήμα του αμαξώματος, αξιοποιώντας τους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα.

Τα τελευταία πρόκειται να ακολουθήσουν μια διαφορετική λογική, με τους προβολείς του μπροστινού τμήματος να ενσωματώνουν τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και τα πίσω φώτα να ενώνονται μεταξύ τους με μια μπάρα, στα πρότυπα των T-Cross και Nivus.

Η ενσωμάτωση νέων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας στον κατάλογο του εξοπλισμού θα αποτελέσει ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης ανάμεσα στο σημερινό VW Polo και εκείνο που θα κληθεί να το αντικαταστήσει μέσα στο 2021, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται παρεμβάσεις που θα ενισχύουν περαιτέρω την αίσθηση της ποιότητας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη του, οι mild hybrid κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,0 και 1,5 λίτρου θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της γκάμας του αυτοκινήτου, περιορίζοντας εκτός των άλλων και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Αντιθέτως, δεν αναμένεται να προστεθεί στην τεχνολογική παλέτα του αυτοκινήτου μια plug-in υβριδική επιλογή, μια και η συγκεκριμένα πλατφόρμα του αυτοκινήτου δείχνει να μην μπορεί να υποστηρίξει χωροταξικά τη φιλοξενία μπαταριών.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύφθηκε το νέο παγκόσμιο SUV της Volkswagen

Δείτε πως ένα VW Polo GTI φθάνει στα 324 άλογα (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Αν είναι να το κάνεις, καν’ το όπως ο Senna»

cars

Δείτε το πιο “τρελό” 2CV στον κόσμο (Video)

cars

Entry ignition: Το μέλλον των βενζινοκινητήρων!

cars

Η Jaguar κατασκευάζει και πουλά παλιούς… νέους κινητήρες!

cars

Ένα ντοκιμαντέρ για το αυτοκίνητο του Batman από τη Warner Bros

cars

Το Weltmeister Maven Concept είναι ένα αντί-Tesla

cars

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Audi A3 Sportback

cars

Προετοιμάζεται το νέο Jeep Grand Cherokee

cars

Τουρμπισμένο Suzuki Jimny με 200 ίππους; Γιατί όχι (Video)

cars