CARSNEWS
F1 & RACES

Αλλάζει CEO η Alpine, περνάει σε “νέα εποχή”

Η γαλλική ομάδα διόρισε ως νέο διευθύνων σύμβουλο τον Φιλίπ Κριφ και είναι έτοιμη να περάσει σε μία νέα φάση ανάπτυξης.

Για όσους την θυμούνται ως Renault, θα θυμούνται κι’ όλας πως μετά το 2018, όταν σταμάτησε δηλαδή να προμηθεύει κινητήρες στην Red Bull, ξεκίνησε και η… κάτω βόλτα.

Πρώτα η οικονομική έλλειψη λόγω διανομής κινητηρών, μετά η φυγή Ρικιάρντο και Χούλκενμπεργκ και ύστερα η αλλάγη ονόματος σε Alpine. Η γαλλική ομάδα προσπάθησε να καταστρώσει ένα σχέδιο συσπειρώσεις των συμπατριωτών της, με την έλευση των Έστεμπαν Οκόν και Πιέρ Γκασλί. Όντας Γάλλοι και οι δύο, φάνηκε δελεαστικό το πλάνο για μία ομάδα να γίνει αμιγώς “πατριωτική”. Παρ’ ολ’ αυτά, το θέμα του CEO δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά.

Άδειασε η θέση, ήρθε ένας προσωρινός, φεύγει και ο Λοράν Ροσί και έρχεται ένας νέος, σε ένα μοτίβο που μοιάζει… λούπα! Ο Λούκα ντε Ματέο, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault, ανέφερε το πλάνο την ομάδας στην Formula 1, ευχαρίστησε τον Ροσί και “παρουσίασε” μέσα από τα δικά του μάτια τον Κριφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λοράν για την ακλόνητη δέσμευσή του τα τελευταία δύο χρόνια στο τιμόνι της Alpine. Έχει θέσει μια σαφή και φιλόδοξη στρατηγική για την ομάδα. Έβαλε την Alpine στην καλύτερη δυνατή θέση για να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους της. Πλέον αναλαμβάνει πιο… ειδικά έργα, όντας και CEO της εταιρίας μάρκας αυτοκινήτων από τον Ιανουάριο του 2021.

Η Alpine είναι πλέον έτοιμη να εισέλθει σε μια νέα φάση ανάπτυξής της και να γίνει ένα brand του μέλλοντος. Ο Φιλίπ (Κριφ) συνδυάζει μια μακρά εμπειρία στον κλάδο, τις εξαιρετικές τεχνικές γνώσεις με τις ηγετικές ιδιότητες, οι οποίες είναι βασικές για την επιτυχία του έργου μας, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας των νέων οχημάτων του brand από το επόμενο έτος. Εμπιστεύομαι πλήρως τον Φιλίπ και την ομάδα για να φέρουν την Alpine σε νέα ύψη. Άλλωστε, έχει θητείες από Maserati, Ferrari και Alfa Romeo».//ΓΚ.

Related Articles

F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση

cars

Formula 1: Εκκινεί το Σάββατο στο Μπαχρέιν η σεζόν των 24 αγώνων!

cars

Όσα έγιναν στο GP Βελγίου από πλευράς ελαστικών

cars

H F1 πρότεινε στις ομάδες καλεντάρι με 23 GP για το 2021

cars

New update from Red Bull in Formula 1 leads changes in the Japanese Grand Prix.

cars

Formula 1: Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams (video)

cars

Οι προβλέψεις του Webber για τη νέα σεζόν!

cars

H Mercedes και το… Έβερεστ

cars

Αποκλειστικό: Το μέλλον του Grand Prix στο Μπαχρέιν

cars