CARSNEWS
F1 & RACES

Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το GP Ουγγαρίας

Τι ισχύει με την πρόγνωση του καιρού για το ενδέκατο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο 2023, το GP Ουγγαρίας; Ακολουθεί η απάντηση.

Το Grand Prix Ουγγαρίας είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να ετοιμάζονται για το ενδέκατο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν. Απομένουν μόλις δύο αγώνες μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα της φετινής χρονιάς, με τη Formula 1 να επισκέπτεται μία πίστα που προσφέρει διαχρονικά συναρπαστικούς αγώνες.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Ο καύσωνας που επικρατεί στην Ευρώπη ενδέχεται να επηρεάσει το GP Ουγγαρίας, ενώ δεν αποκλείεται επίσης να δούμε την εμφάνιση της βροχής. Στην περίπτωση αυτή, το πρόγραμμα των ομάδων θα επηρεαστεί σημαντικά. Ορισμένες όπως η Red Bull Racing θα θέλουν να αξιοποιήσουν χρόνο στην πίστα για να αξιολογήσουν το νέα τους αεροδυναμικό πακέτο.

F1 Ουγγαρία

Την Παρασκευή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε την εμφάνιση της βροχής. Η πρόγνωση κάνει λόγο για 80% πιθανότητα τις απογευματινές ώρες, κάτι το οποίο προετοιμάζει τις ομάδες για χρήση των ελαστικών βροχής στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Παρά τους φόβους για βροχή η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, η πιθανότητα βροχής πέφτει μόλις στο 20%, όμως σύμφωνα με την πρόσφατη ιστορία, δεν αποκλείεται να έχουμε μεικτές συνθήκες στις κατατακτήριες δοκιμές. Στην Ισπανία, στον Καναδά, στην Αυστρία και στο Σίλβερστον η μάχη της pole του Σαββάτου επηρεάστηκε από τη βροχή. Σε περίπτωση που βρέξει, τότε το πείραμα της Formula 1 για κατατακτήριες δοκιμές θα αναβληθεί για άλλο αγωνιστικό τριήμερο.

Η Κυριακή στην Ουγγαρία προβλέπεται η πιο ζεστή και παράλληλα ηλιόλουστη ημέρα του Grand Prix. Αυτό θα οδηγήσει σε θερμοκρασία που μπορεί να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Το οδόστρωμα επίσης θα είναι καυτό, κάτι που θα επηρεάσει την πρόσφυση των ελαστικών.

To GP Ουγγαρίας θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του δέκατου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Φωτογραφίες: Ferrari, redbullcontentpool.com

Related Articles

Ferrari: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Binotto;

cars

Red Bull’s Sergio Perez nearing new Formula 1 deal amid strong 2024 season start

cars

Η αγάπη του Κίμι Ραϊκόνεν για το Motocross και πώς έστησε την εργοστασιακή Kawasaki

cars

Oscar Piastri: Has Formula 1 found its new Kimi Raikkonen?

cars

O Vettel χρειαζόταν έναν… Todt!

cars

Mercedes, McLaren και Racing Point θα μοιράζονται test drivers

cars

GP Ρωσίας: Απάντησε ο Hamilton στο FP3

cars

O Marko ήθελε να δημιουργήσει camp… κορωνοϊού για τους οδηγούς του!

cars

«Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος της FIA, Max Mosley

cars