CARSNEWS
F1 & RACES

O Marko ήθελε να δημιουργήσει camp… κορωνοϊού για τους οδηγούς του!

Δεν είναι από τους ανθρώπους που μασάνε τα λόγια τους, δεν είναι από τους ανθρώπους που σκέφτονται συμβατικά.

Ο λόγος για τον Helmut Marko, τον ισχυρό άνδρα του αγωνιστικού προγράμματος της Red Bull που δεν δίστασε να παραδεχθεί πως ιδανική λύση για όλους τους οδηγούς που ανήκουν στα προγράμματα της εταιρείας, θα ήταν να δημιουργηθεί ένα camp ώστε να κολλήσουν τον κορωνοϊό και να τον ξεπεράσουν πλήρως, εκμεταλλευόμενοι την περίοδο διαλείμματος από αγωνιστικές δραστηριότητες!

«Είναι όλοι τους καλά γυμνασμένοι νέοι άνθρωποι, απόλυτα υγιείς. Έτσι θα ήταν έτοιμοι όταν αρχίσει ξανά η δράση», είπε ο 76χρονος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο αυστριακό ORD.

Ωστόσο, η σκέψη του που εκτός από το να ξεπεράσουν την απειλή του κορωνοϊού αφορούσε και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει της… επόμενης ημέρας, δεν βρήκε συμπαραστάτες.

«Να το θέσω έτσι. Δεν έτυχε θερμής υποδοχής η πρότασή μου. Έχουμε τέσσερις οδηγούς στη Formula 1 και 8-10 Juniors και η ιδέα ήταν να οργανώσουμε ένα camp ώστε να γεφυρώσουμε αυτή τη νεκρή περίοδο με την έναρξη της αγωνιστικής δράσεις, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά», σημείωσε ο Αυστριακός.

Στη συνέχεια ο Marko αναφέρθηκε γενικά στο πως μπορεί να εξελιχθεί η σεζόν αλλά και η γενικότερη κατάσταση: «Αν έχουμε σεζόν με 15-18 αγώνες, θα είναι πολύ επίπονη για τους οδηγούς. Δεν θα μπορούν να δουλέψουν πάνω στη φυσική τους κατάσταση στην πορεία της σεζόν. Γι’ αυτό θα ήταν ιδανικό να αξιοποιηθεί η τωρινή κατάσταση. Να δούμε και πόσο θα κρατήσει. Είναι δύσκολο να κάνουμε ακριβείς προβλέψεις αυτή τη στιγμή. Είναι όμως καθοριστικό το να έχουν ανοίξει ξανά τα σύνορα στις ευρωπαϊκές χώρες, γιατί στα Grand Prix έρχεται κόσμος από όλες τις χώρες του πλανήτη. Και είναι ακόμα άγνωστο σε τι βαθμό θα έχει ελεγχθεί ο κορωνοϊός σε κάθε χώρα».

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο κοστίζουν τα χαμένα Grand Prix;

Οι ομάδες δεν θα έχουν λόγο στο νέο καλεντάρι της F1

Έντονη φημολογία για Wolff και Aston Martin

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δύο Schumacher στο δρόμο για τη Formula 1!

cars

Η FIA δέχτηκε Andretti/Cadillac και… άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

cars

will.i.am releases new F1-inspired single ‘LET’S GO’

cars

F1 GP Μεξικού: Προεπισκόπηση

cars

Formula 1: Νέα τροπή -Η Red Bull έθεσε σε διαθεσιμότητα την υπάλληλο που κατηγόρησε τον Christian Horner

cars

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

cars

Προβλήματα για το Grand Prix του Μαϊάμι

cars

F1: Επισημοποιήθηκε το Grand Prix του Πορτιμάο

cars

Village Roadshow: Η δεύτερη ευκαιρία μετά την απόκτηση της από τον ΑΝΤ1 και η επιστροφή στα κέρδη

cars