CARSNEWS
F1 & RACES

Θεσσαλονίκη: Τέρμα τα γκάζια από το μονοθέσιο της Formula 1 στη νέα παραλία (video)

|

ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Ανεπανάληπτες στιγμές αδρεναλίνης έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου χιλιάδες κόσμου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, με το μονοθέσιο της Formula 1 να ξεσηκώνει το κοινό.

Το RB8, το μονοθέσιο με το οποίο ο Sebastian Vettel στέφθηκε πρωταθλητής της Formula 1 το 2012, «απογειώθηκε» στην πίστα που διαμορφώθηκε στη νέα παραλία, στο πλαίσιο του Redbull ShowRun by Alumil.

Ο οδηγός του μονοθεσίου, Patric Friesacher, «πιλόταρε» με «χειρουργική» ακρίβεια το μονοθέσιο της Redbull, με τους χιλιάδες θεατές να τον αποθεώνουν και να απαθανατίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα «donuts» που σχημάτισε καίγοντας λάστιχο αλλά και τα ανοίγματα που έκανε κατά μήκος της πίστας. Ο ήχος του V8 κινητήρα του μονοθεσίου, απλά απόλαυση!

Το μονοθέσιο πρωταθλητής με οδηγό τον Vettel

Tο μονοθέσιο που οδήγησε το απόγευμα ο Patric στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης είναι πρωταθλητής της Formula 1 το 2012 με οδηγό τον Sebastian Vettel. Εκείνη τη χρόνια ο Vettel πέτυχε 7 νίκες σε 20 Grand Prix με το συγκεκριμένο μονοθέσιο. Για τη σημερινή εκδήλωση, έγινε προσπάθεια από την ομάδα της Red Bull για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κατάσταση που ήταν την τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε Grand Prix. Ανυψώθηκε λίγο από το έδαφος για τις ανάγκες του show ενώ έγιναν και κάποιες παρεμβάσεις για καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

Drifts, καμμένο λάστιχο και επιδείξεις από αέρος

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, δυο BMW M4 των Driftbrothers της Redbull «χόρεψαν» μπροστά στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφήνοντας το δικό τους σημάδι στην άσφαλτο με τα οδηγικά τους κόλπα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ένα ελικόπτερο επιδείξεων αλλά και ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής του Paramotor, Δημητρης Κολλιάκος, χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα από αέρος με περίτεχνες επιδείξεις που σίγουρα μαγνήτισαν τα βλέμματα.

Από την εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η μοτοσικλέτα, με τον Λιθουανό stunt rider Arūnas ‘Aras’ Gibieža να χαρίζει ένα μοναδικό show στις δυο ρόδες αλλά και σε… μια!

Στο τέλος της εκδήλωσης, όλα τα οχήματα αποχαιρέτησαν το κοινό της Θεσσαλονίκης με μαζικές επιδείξεις και το μονοθέσιο της Red Bull «έσβησε» με την ελληνική σημαία, την οποία και έφερε και στην πρώτη του βόλτα στην παραλία.

Συνδιοργανωτής του Redbull ShowRun by Alumil ήταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Related Articles

Με θεατές τα Grand Prix σε Πορτογαλία και Ισπανία

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

cars

Formula1: Στη Μόντσα η Ferrari περιμένει ένα θαύμα

cars

Μάρκο: «Ο Χάμιλτον φταίει για την κατεστραμμένη αυτοπεποίθηση του Άλμπον»

cars

F1: Οι ομάδες αντιδρούν στην Andretti-Cadillac

cars

H νέα πίστα Formula 1 στη Σαουδική Αραβία είναι ‘διαστημική’

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Πώς ο Μαξ πήρε την pole από τον Σαρλ (+video)

cars

Ecclestone: «Θύμα κι όχι ένοχος ο Vettel»!

cars

H F1 ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών το 2023 με κορυφαία αποτελέσματα

cars