CARSNEWS
F1 & RACES

Μάρκο: «Ο Χάμιλτον φταίει για την κατεστραμμένη αυτοπεποίθηση του Άλμπον»

Ο Αυστριακός σύμβουλος της Red Bull ρίχνει την ευθύνη στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 για το γεγονός πως ο Ταϊλανδός δεν άντεξε δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Άλεξ Άλμπον έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2019 με την ομάδα της Toro Rosso. H απόδοσή του ήταν καλύτερη απ’ ότι ανέμεναν στις τάξεις της Red Bull Racing και εντός της σεζόν τον προβίβασαν στη μεγάλη ομάδα στη θέση του Πιέρ Γκασλί.

Στην καριέρα του με την αυστριακή ομάδα κατάφερε να ανέβει μόλις δύο φορές στο βάθρο. Αυτό συνέβη στο Μουτζέλο και στο Σακχίρ το 2020. Δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα και τελικά έχασε τη θέση του από τον Σέρχιο Πέρεζ.

H Red Bull Racing περίμενε να εξελιχθεί διαφορετικά η καριέρα του Άλμπον. Ο Σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, κατηγορεί τον οδηγό της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον, για την αδυναμία του Ταϊλανδού να διατηρηθεί στην… πρώτη γραμμή.

«Ο Άλεξ ήταν άτυχος. Στη Βραζιλία μαχόταν για τη 2η θέση όταν τον χτύπησε ο Χάμιλτον. Αυτό δεν τον βοήθησε. Αλλά έχασε ένα βάθρο. Το επόμενο συμβάν μεταξύ τους ήταν στην Αυστρία όταν ο Άλεξ μαχόταν για τη νίκη και τον χτύπησε πάλι ο Χάμιλτον. Αυτή η σύγκρουση είχε τεράστιο αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή του, τεράστιο! Η δεύτερη θέση ή ακόμα και η νίκη ήταν πολύ πιθανή. Κάποιος άλλος του πήρε τη δόξα. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα έκτοτε, η αυτοπεποίθησή του καταστράφηκε και χρειαζόμασταν κάποιον για να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Χρειαζόμασταν δύο δυνατούς οδηγούς», ανέφερε το Inside line podcast.

O Άλμπον πλέον είναι οδηγός της Williams και έχει θέσει γερές βάσεις ώστε η ομάδα του Γκρόουβ να βασιστεί πάνω του τα επόμενα χρόνια.

Φωτογραφίες:

Related Articles

Θετικές για τα μονοθέσια οι αλλαγές στην πίστα της Σιγκαπούρης

cars

Με φανέλα της Ίντερ ο Αντριάνο βράβευσε τον Μαξ Φερστάπεν για την pole position!

cars

Ο Brad Pitt πήγε σε σχολή Formula 1 για την νέα ταινία του

cars

Η Ισπανία από το 2026 τρέχει στη Formula1

cars

Peso Pluma says he wants to be Ferrari’s new Formula 1 driver

Bury

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR24 του Φερνάντο Αλόνσο – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Είχε μιλήσει και ο Rosberg με τη Ferrari!

cars

Ένοχος για φορολογική απάτη το πρώην αφεντικό της Formula 1

cars

Formula 1 2024, ο απόλυτος οδηγός για τη νέα σεζόν

cars