CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα πρωτιά στην τηλεθέαση για ΑΝΤ1 στο GP Αυστρίας (vid)

To Grand Prix Αυστρίας επιβεβαίωσε την αγάπη των Ελλήνων για τη Formula 1 αφού για μία ακόμα φορά, τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν εντυπωσιακά.

Μπορεί εντός πίστας, στο Red Bull Ring, o Μαξ Φερστάπεν να ήταν αυτός που κυριάρχησε, όμως στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας μας, νικητής ήταν ο ΑΝΤ1! Ο ένατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, που πραγματοποιήθηκε στο μαγικό σκηνικό του Σπίλμπεργκ μεταδόθηκε μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ και κέρδισε ξανά τους τηλεθεατές!

Η μάχη στην καρδιά της Στυρίας κέντρισε το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1, καθώς στο δυναμικό κοινό 18-54 ο αγώνας κατέγραψε ποσοστό 20,7% και ήταν πρώτος στη ζώνη προβολής του, με διαφορά 7,3 μονάδες από το δεύτερο κανάλι.

Οι άνδρες έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις μάχες των μονοθέσιων στο Red Bull Ring, με το ανδρικό κοινό ηλικίας 25-34 να φτάνει το 33,4% και στους άνδρες 45-54 το 27,6%.

Όμως για μία ακόμα φορά, αποδείχθηκε πως και οι γυναίκες είδαν Formula 1, αφού σε επιμέρους κοινό (18-24) η τηλεθέαση χτύπησε κόκκινο σημειώνοντας 43,9%!

The Austrian Grand Prix race start in all its glory 🍿#AustrianGP #F1 pic.twitter.com/g7ehAd8BKj

— Formula 1 (@F1) July 2, 2023

Επίσης, η εκπομπή «FORMULA 1 SHOW», που προηγήθηκε του αγώνα, στους άνδρες ηλικίας 25-44 έφτασε το 16,7% και στις γυναίκες ηλικίας 18-24 το 21,1%.

Ο ΑΝΤ1, για πρώτη φορά εδώ και 7 χρόνια στην ιστορία της τηλεοπτικής προβολής της Formula 1 στην Ελλάδα, κάλυψε ζωντανά από την πίστα της Αυστρίας το Grand Prix με 6μελή αποστολή. Οι δημοσιογράφοι Μαρία Ανδρεάδη, Τάκης Πουρναράκης, Πάνος Σεϊτανίδης, ο σχολιαστής Τζώρτζης Μαρκογιάννης και οι τεχνικοί Μάριος Τζομπανίδης και Παύλος Θεοφιλόπουλος βρέθηκαν στην Αυστρία, ενώ και η εκπομπή pre-race και post-race, μεταδόθηκαν live από τα paddock και το grid του Red Bull Ring – πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση.

Σε αυτή ήταν καλεσμένοι ο διευθυντής των μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, καθώς και ο οδηγός της Aston Martin F1 και πρωταθλητής Formula 2, Φελίπε Ντρούγκοβιτς – μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα πατώντας εδώ.

O Ντρούγκοβιτς LIVE στο Formula 1 Show

Επιπρόσθετα, φιλοξενήθηκαν αποκλειστικές συνεντεύξεις, όπως αυτή του διευθυντή απόδοσης της Aston Martin, Τομ ΜακΚαλόου, που μίλησε στον Πάνο Σεϊτανίδη.

Παρών το Σάββατο στο Red Bull Ring ήταν και ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αλλά και λάτρης της Formula 1, Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας στράικερ είχε την ευκαιρία να ζήσει εκ των έσω το αγαπημένο του σπορ και μοιράστηκε εμπειρίες και εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του FP στο ΑΝΤ1+.

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο Red Bull Ring

Ομάδες και οδηγοί δίνουν επόμενο ραντεβού για την προσεχή Κυριακή, στο ιστορικό Σίλβερστον της Μεγάλης Βρετανίας, για έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα υψηλών ταχυτήτων που θα μεταδοθεί αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, με το LIVE του Gazzetta.gr να συνεπικουρεί την τηλεοπτική κάλυψη, μέσα από το περιβάλλον του antenna.gr/f1.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Related Articles

ANT1: Όλος ο προγραμματισμός για την νέα σεζόν 2023-2024

cars

Σαρώνει ο Leclerc στα Virtual GPs της F1 (vids)

cars

Ricciardo gets his F1 chassis wish – but it’s a ‘happy accident’

cars

Formula 1: Νοκ άουτ ο Κάρλος Σάινθ από το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας

cars

{{ngMeta.title}}

cars

Formula 1: Μαγικός Χάμιλτον πήρε την pole position στο GP της Ουγγαρίας

cars

Why new flexi-floor suspicions have kicked off in Formula 1

cars

Τα μυστικά της Marina Bay σε 60sec (video)

cars

F1: Ολική μεταμόρφωση για τη Haas στο Τέξας – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars