CARSNEWS
MOTONEWS

Μικρή μοτοσυκλέτα ή παπί;

Μικρή μοτοσυκλέτα ή παπί;
  • Διαβάστηκε από 1.082 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/7/2023

Θέλεις ένα μικρό και οικονομικό όχημα για να κινείσαι μέσα στην πόλη. Τι να διαλέξεις όμως; Παπί ή μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού; Η σούπερ ευελιξία και η πρακτικότητα, έρχονται αντιμέτωπες με την ασφάλεια και την απόλαυση της οδήγησης.

Πιο προσιτά σε τιμή και κόστος χρήσης τα παπιά

Ένα παπί είναι, συνήθως, πιο προσιτό, καθώς έχει χαμηλότερη τιμή μια μοτοσυκλέτα αντίστοιχου κυβισμού. Το χαμηλό κόστος κτήσης συνοδεύεται και από χαμηλό κόστος συντήρησης, καθώς η εργασία, και τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα, έχουν χαμηλές τιμές. Ένας άλλος τομέας στον οποίο υπερτερούν τα παπιά είναι αυτός του βάρους. Αυτό έχει αντίκτυπο στην ευκολία χειρισμών, αλλά και στην κατανάλωση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το παπί θεωρείται ο βασιλιάς της κίνησης, καθώς χάρη στη μεγάλη ευελιξία του, είναι σχεδόν αδύνατο να εγκλωβιστεί ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ το παρκάρεις πανεύκολα γιατί χωράει παντού. Το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού, το μικρό πλάτος και το χαμηλό βάρος είναι τα όπλα με τα οποία ο αναβάτης μπορεί να αντιμετωπίσει την κίνηση. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ασφαλέστερες και καλύτερα εξοπλισμένες οι μικρές μοτοσυκλέτες

Από την άλλη πλευρά, οι μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού ποντάρουν στην ασφάλεια τον εξοπλισμού και την οδηγική συμπεριφορά και κερδίζουν κατά κράτος σε αυτούς τους τομείς. Οι τροχοί των 17 ιντσών και τα φαρδύτερα ελαστικά με τα οποία είναι εφοδιασμένη μια μοτοσυκλέτα, κάνουν τη συμπεριφορά της προβλέψιμη και ευχάριστη για τον αναβάτη. Επίσης, προσφέρουν χώρο για την τοποθέτηση μεγαλύτερων και ισχυρότερων φρένων. Τέλος, πολύ σημαντικός είναι και ο τομέας των επιδόσεων. Η απόδοση του κινητήρα μιας μοτοσυκλέτας 125 κυβικών εκατοστών και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του είναι διαφορετικά σε σχέση με ένα παπί ίδιου κυβισμού. Αυτό έχει αντίκτυπο στις ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει και να διατηρήσει σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Επίσης, μια μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού μπορεί να είναι όμορφη στην εμφάνιση και οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη έμφαση στη εικόνα των προϊόντων τους.

Τελικά τι επιλέγεις;

Το ιδανικό σενάριο είναι μια μικρή μοτοσυκλέτα που να κουβαλάει όλα τα ευεργετήματα ενός παπιού. Δηλαδή, μια μοτοσυκλέτα ευέλικτη, οικονομική και κυρίως προσιτή σε απόκτηση. Για παράδειγμά το 125 R , το νέο γυμνό της Voge. Μπορεί τιμολογιακά να κοστίζει όσο ένα παπί, αλλά είναι αρκετά ποιοτικό και προσφέρει την ασφάλεια μιας μοτοσυκλέτας χάρη στον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Είναι ένα συμπαγές και ελαφρύ όχημα όχι μόνο στο μάτι, αλλά και στην πραγματικότητα. Ζυγίζει μόλις 128 κιλά και σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος της σέλας στα 790 χιλιοστά και το κοντό μεταξόνιο στα 1.310 χιλιοστά, αποτελεί ένα από τα πιο ευέλικτα μοντέλα της κατηγορίας του. Με φρένα και ανάρτηση από το πάνω ράφι, πλαίσιο χωροδικτύωμα και το στιβαρό ψαλίδι, μπορεί και εξασφαλίζει την αίσθηση οδήγησης μιας «μεγάλης» μοτοσυκλέτας. 

Τα παπιά και οι μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και αποτελούν τα ιδανικά μέσα για τη μετακίνηση εντός πόλης, λόγω της ευκολίας και του μειωμένου κόστους που προσφέρουν. Είναι κατάλληλα για όσους κάνουν τα πρώτα του βήματα στο χώρο των δύο τροχών, ενώ μπορούν να οδηγηθούν και από κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου, δίνοντας μια αξιόπιστη εναλλακτική στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης. Εσύ ποιο από τα δύο επιλέγεις τελικά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας MX 250 της Triumph Motorcycles

cars

Οι Ινδοί ετοιμάζουν την δική τους…απόβαση στην Ευρώπη

cars

Το πιο καυτό νέο στους δύο τροχούς

cars

Χάρμα ιδέσθαι η νέα, πανίσχυρη Triumph Rocket TFC

cars

Benelli TRK 702 και TRK 702X – Παρατείνεται η προσφορά για τις βαλίτσες

cars

Benda Dark Flag 500 – Με κινητήρα V4 54 ίππων και αερανάρτηση

cars

WorldSBK 2024 – Jerez Winter Test, Ημέρα 2η

cars

Η φουτουριστική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με την εξωπραγματική τιμή

cars

Θα προτιμούσατε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε μοτοσυκλέτα;

cars