CARSNEWS
F1 & RACES

Αλόνσο: «Πίστεψα πως έχασα το βάθρο όταν με πέρασε ο Πέρεζ»

Ο οδηγός της Aston Martin μίλησε για τον εντυπωσιακό αγώνα που είχε στο Ιντερλάγκος και την επιστροφή του στο βάθρο της Formula 1.

Έπειτα από μία σειρά από πολύ δύσκολους αγώνες, ο Φερνάντο Αλόνσο και η Aston Martin επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις. Ο Ισπανός ήταν ταχύτατος στο Grand Prix Βραζιλίας και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο μετά το Grand Prix Ολλανδίας.

Για να το καταφέρει, έπρεπε να παλέψει σκληρά στους τελευταίους γύρους με τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing. Μάλιστα στον τερματισμό τους χώρισε μόλις μισό δέκατο του δευτερολέπτου σε ένα επικό photo-finish. Η ένταση που είχε ο Αλόνσο μετά τον τερματισμό ήταν εμφανής και αυτό φάνηκε στην πρώτη του αντίδραση.

Podium #106 for Fernando#F1 #BrazilGP pic.twitter.com/Tfye00cHD8

— Formula 1 (@F1) November 5, 2023

«Στους τελευταίους 30 γύρους είχα μεγάλη πίεση από τον Πέρεζ. Στους τελευταίους δύο γύρους όταν με πέρασε πίστεψα πως έχασα το βάθρο. Μετά έχασε τα φρένα στη στροφή 1 και αποφάσισα να προσπαθήσω να τον περάσω στη στροφή 4. Ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Περάσαμε δύσκολα τους τελευταίους δύο μήνες και ειδικά στους τελευταίους αγώνες. Είχα δύο σερί εγκαταλείψεις. Το βάθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους στο εργοστάσιο και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι τον τελευταίο γύρο», δήλωσε ο οδηγός της Aston Martin.

Επιπλέον, ρωτήθηκε για την απότομη αλλαγή απόδοσης της AMR23 στη Βραζιλία σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες: «Ακόμη μαθαίνουμε το μονοθέσιο. Είναι πολύ περίπλοκη η αεροδυναμική αυτής της γενιάς μονοθεσίων και έχουμε πειραματιστεί ώστε να δούμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε του χρόνου. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα».

YES. 👏#BrazilGP pic.twitter.com/5uV7k6Tv7U

— Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1) November 5, 2023

Φωτογραφίες: F1/Twitter-X

Related Articles

F1: Κοντά σε νέο συμβόλαιο ο Hamilton

cars

Η επιστροφή στην Ίμολα από πλευράς ελαστικών

cars

Αστέρας του Indycar στο στόχαστρο ομάδων της F1

cars

F1 – Aυτό είναι το νέο όνομα της Sauber

cars

Ο Χάμιλτον έριξε νέα «χυλόπιτα» στη Ferrari

cars

GP Άμπου Ντάμπι: Ιδανικό φινάλε για Hamilton!

cars

Formula 1: Όλες οι ημερομηνίες παρουσιάσεων που ξέρουμε

cars

Formula 1: Τo 5ο Grand Prix στην Κίνα έρχεται την Κυριακή 21 Απριλίου στις 10:00 αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1

cars

Κερδίζει έδαφος το Grand Prix του Μαϊάμι!

cars