CARSNEWS
F1 & RACES

Αστέρας του Indycar στο στόχαστρο ομάδων της F1

Ένα όνομα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να βρεθεί στο grid της Formula 1 το 2024.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο Indycar, Άλεξ Παλού, είναι ένας εκ των οδηγών που έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους στο 2024 σε παγκόσμιο επίπεδο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Ισπανός, πρωταθλητής στο θεσμό το 2021, μετρά τρεις νίκες σε οκτώ αγώνες και διατηρεί μια διαφορά της τάξης των 74 βαθμών από τον δεύτερο, Μάρκους Έρικσον.

Ο Παλού οδηγεί για την Chip Ganassi Racing, ωστόσο είναι στο δυναμικό της McLaren Racing. Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα δοκιμών με μονοθέσιο Formula 1 της βρετανικής ομάδας και είναι στο στόχαστρό της για μια θέση στο Indycar την επόμενη χρονιά. Ωστόσο και η πόρτα του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ φαίνεται πως ανοίγει μπροστά του.

Σύμφωνα με την Indystar, ο Παλού, το διαμάντι της μετεγγραφικής περιόδου για το Indycar, είναι στο στόχαστρο πολλών ομάδων της Formula 1. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Scuderia AlphaTauri, Williams, Haas και Alfa Romeo έχουν στη λίστα τους τον Ισπανό σταρ, ο οποίος οδεύει ολοταχώς για τον δεύτερο τίτλο του σε τρεις σεζόν στο πρωτάθλημα μονοθεσίων των ΗΠΑ.

Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν στο τέλος του καλοκαιριού. Η Chip Ganassi Racing έχει προσφέρει συμβόλαιο στον Παλού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για να παραμείνει στην ομάδα και να μην μετακομίσει στην Arrow McLaren το 2024. Ωστόσο, όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, οι μάνατζερ του Ισπανού, που έχουν βάση στο Μονακό, ωθούν τον πελάτη τους προς τη Formula 1 και πιέζουν ώστε να κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Η βιασύνη από την πλευρά του Ισπανού είναι λόγω όρου στο συμβόλαιο που έχει με τη McLaren.

Η τέσσερις προαναφερθέντες ομάδες δεν έχουν οριστικοποιήσει το οδηγικό τους δίδυμο για την επόμενη σεζόν και όπως είναι λογικό, κοιτάζουν την αγορά για νέα ταλέντα. Το μέλλον του Παλού είναι άγνωστο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν προτιμάει να αφήσει μια θέση σε κορυφαία ομάδα του Indycar που θα του προσφέρει τη δυνατότητα να παλεύει για νίκες και τίτλους για να παλεύει στην καλύτερη των περιπτώσεων για βαθμούς στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Chip Ganassi Racing

Related Articles

Γυρίσματα στο Silverstone για τη νέα ταινία με θέμα την Formula 1

cars

Η Alfa Romeo 33 Stradale επιστρέφει στην Monza 56 χρόνια μετά

cars

F1 Vlog για το… μπακλαβά Grand Prix (vid)

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

Έρχονται αλλαγές στους κανονισμούς από την FIA

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Σειρά του Hamilton στο FP3

cars

Vienna to host second Formula 1 Exhibition following record-breaking success in Madrid

cars

Formula1: Σκανδαλώδης ποινή στον Κάρλο Σάινθ

cars

What the teams said – Race day at the 2023 Qatar Grand Prix

cars