CARSNEWS
F1 & RACES

Η Alfa Romeo 33 Stradale επιστρέφει στην Monza 56 χρόνια μετά

Η παρουσία της Alfa Romeo F1 στο Grand Prix της Ιταλίας θα είναι ενισχυμένη από την Alfa Romeo 33 Stradale που κάνει επίσημη πρώτη στην Monza, ακριβώς όπως έκανε το 1967

Top Gear TEAM

Με την “νεογέννητη” Alfa Romeo 33 Stradale, η Alfa Romeo διεκδικεί τον τίτλο της πιο συναισθηματικής ωδής στο παρελθόν από όσες αντίστοιχες έχουν επιχειρηθεί από οποιαδήποτε εταιρεία.

Δεν είναι μόνο το σχήμα του νέου, εντυπωσιακού, supercar που ξεπατικώνει με μαεστρία το αριστούργημα του Franco Scaglione, είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία που πρόσεξε με κάθε λεπτομέρεια η Stellantis. Όπως η επίσημη πρώτη του αυτοκινήτου στην Monza, ακριβώς όπως είχε γίνει και με την ονειρική Alfa Romeo Tipo 33 Stradale το 1967

Alfa Romeo Formula Monza 1 33 Stradale

Εκείνο το supercar, που για πολλούς παραμένει το ομορφότερο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ είχε παρουσιαστεί στις 31 Αυγούστου του 1967 στο αντίστοιχο ιταλικό Grand Prix της Formula 1. Έτσι τώρα, ακόμη και αν δεν είσαι Alfista ένα ρίγος αισθάνεσαι στην ραχοκοκκαλιά, βλέποντας τους Valtteri Bottas και Zhou Guanyou να ποζάρουν με το νέο supercar και το σημερινό μονοθέσιο της Alfa στο πρωτάθλημα. Αν πάλι είσαι Alfista, σου κόβονται τα γόνατα! 

Alfa Romeo Formula Monza 1 33 Stradale

Όπως φροντίζει να επισημάνει η Stellantis, “Το μόνο μέρος όπου θα μπορούσε να γίνει το ντεμπούτο της νέας Stradale ήταν η ίδια πίστα όπου γεννήθηκε ο θρύλος της, πριν από 56 χρόνια. Η ίδια πίστα όπου η Alfa Romeo κέρδισε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της Formula 1 στις 3 Σεπτεμβρίου 1950, με τον Nino Farina στο τιμόνι της Tipo 158 “Alfetta”.

Alfa Romeo Formula Monza 1 33 Stradale

 

Μάλιστα για την περίσταση τα μονοθέσια της Alfa Romeo F1 θα είναι εξοπλισμένα με ένα ειδικό χρώμα για να τιμήσουν το ντεμπούτο της νέας Alfa Romeo 33 Stradale. Γενικώς τα δύο μονοθέσια θα έχουν επετειακή εμφάνιση στην φετινή Monza. Το χρυσό χρώμα στις ζάντες και το όνομα της 33 Stradale στο καπάκι του κινητήρα της F1 με φόντο τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, συνοδεύονται από ένα ακόμη 33 Stradale σε ίδιο φόντο στο πίσω μέρος της μεγάλης πτέρυγας.

Alfa Romeo Formula Monza 1 33 Stradale

Είναι σχεδόν περιπαικτικό, αλλά το σίγουρο είναι πως οι οδηγοί που θα δεχτούν προσπέρασμα αυτό το Σαββατοκύριακο από τους Bottas και Zhou θα βλέπουν συνεχώς μια Stradale μπροστά τους

Alfa Romeo Formula Monza 1 33 Stradale

Ψηλά στην εισαγωγή του αέρα για τον κινητήρα υπάρχει ασφαλώς και το Quadrifoglio. Το χαρακτηριστικό έμβλημα της Alfa Romeo που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ugo Sivocci το 1923 και υιοθετήθηκε από τη δεκαετία του 1960 και μετά ως το επίσημο λογότυπο στις κορυφαίες εκδόσεις της Alfa Romeo.

Related Articles

Η Alfa Romeo F1 τιμά την 33 Stradale με ειδικό livery στη Μόντσα (photos)

cars

Μάρκο: «Ο Χάμιλτον φταίει για την κατεστραμμένη αυτοπεποίθηση του Άλμπον»

cars

GP Γαλλίας: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen

cars

Formula 1: Πήρε την pole για το Sprint Race του Τέξας ο Φερστάπεν

cars

Τα νέα της Formula 1 σε 5 λεπτά

cars

Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε Basket League, Premier League και Formula 1

cars

F1: H Alpine υποδέχεται το 2024 με διπλή παρουσίαση – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Formula 1: Η νέα Ferrari είναι κατά 95% αλλαγμένη

cars

Verstappen: Ο Hamilton δεν είναι Θεός

cars