CARSNEWS
NEW MODELS

Αναβάθμιση για τα νέα Mercedes Vito και eVito

Αν και η πρεμιέρα τους ήταν να γίνει στην Γενεύη τελικά τα ανανεωμένα Vito της Mercedes κάνουν την διαδικτυακή τους πρεμιέρα λίγο πιο μετά από τις υπόλοιπες ώστε αυτή να μην περάσει απαρατήρητη. Πάντως, απαρατήρητες μάλλον περνούν οι πολύ διακριτικές αλλαγές στην ελαφρώς επανασχεδιασμένη μάσκα, τους προβολείς και τους προφυλακτήρες.

Μικρή σημασία έχουν όμως οι επιδερμικές αλλαγές αφού οι σημαντικότερες κρύβονται εντός και συγκεκριμένα στα νέα συστήματα πολυμέσων Audio 30 και Audio 40. Και τα δύο έχουν οθόνη αφής διαγώνιου 7 ιντσών με συνδεσιμότητα στα πρωτόκολλα επικοινωνίας Android Auto και Apple CarPlay. Μια διαφορετική νότα προσφέρουν οι νέοι αεραγωγοί και το προαιρετικό πακέτο Chrome που τονίζει ανάλογα διάφορα σημεία στο εσωτερικό.

Οι εκδόσεις van έχουν και ένα νέο προαιρετικό χώρο φόρτωσης με σκληρό πλαστικό που αυξάνει το ωφέλιμο φορτίο έως 15 kg. Στον τομέα της ασφάλειας υπάρχουν νέα συστήματα υποβοήθησης με σημαντικότερο το Active Assist Brake που επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα ώστε να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα ή με πεζό. Επίσης, για πρώτη φορά υπάρχει και το Distronic, το ενεργητικό cruise control.

Κάτω από το καπό του Vito συναντάμε του diesel των 1,7 ή 2,0 lt με ισχύ 102 και 136 ή 163 και 190 ίππους, αντίστοιχα. Επίσης, υπάρχουν και οι ισχυρότερες εκδόσεις Vito 124 CDI με 239 PS με 0-100 km/h σε 7,9 sec και τελική στα 210 km/h. Οι βασικές εκδόσεις έχουν χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων ενώ υπάρχουν και αυτόματα με 9 σχέσεις. Πέρα από τις προσθιοκίνητες υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το ηλεκτρικό eVito έχει ηλεκτρικό μοτέρ 204 PS με τελική ταχύτητα στα 160 km/h. Έχει μια μπαταρία λιθίου-ιόντων με χωρητικότητα 90 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 421 km. Tο 10-80% του περιεχομένου της μπαταρίας φορτίζει σε 45 min σε φορτιστή ισχύος 110 kW. Οι τιμές για το Vito στη Γερμανία ξεκινούν από τις 22.598€ και για το eVito θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

50 χρόνια από το θάνατο του Bruce McLaren (βίντεο)

cars

Video: Η Fiat απαντά στις ερωτήσεις για το ηλεκτρικό Fiat 500

cars

Aναβίωση του Fiat 127; Το θέλουμε τώρα!

cars

Στο σφυρί μια συλλεκτική Lotus Esprit Turbo

cars

Το νέο βιομηχανικό cloud της Volkswagen

cars

Ιταλός νευροχειρουργός: “Ένας άνθρωπος πολύ διαφορετικός από αυτόν που θυμόμαστε στις πίστες πλέον, ο Michael Schumacher”

cars

Πωλητήριο σε Lear-Jet που μετατράπηκε σε limo

cars

Πότε χρειαζόμαστε τα χειμερινά ελαστικά; (Video)

cars

Νέα Abarth 595 Scorpioneore και 595 Monster Energy Yamaha

cars