CARSNEWS
F1 & RACES

Αποκάλυψη για τη Scuderia AlphaTauri AT02 (video)

Μετά τη McLaren, η Scuderia AlphaTauri έγινε η δεύτερη ομάδα του μαγικού κόσμου της Formula 1 που αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο.

Το κωδικό του όνομα είναι AT02 και αποτελεί εξέλιξη του περυσινού μονοθεσίου, με το οποίο η ιταλική ομάδα κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix Ιταλίας που έλαβε χώρα στην πίστα της Μόντσα. Εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις των νέων κανονισμών σε ότι αφορά στο πάτωμα αλλά και την περιοχή των αεραγωγών των φρένων.

Όπως όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής Jody Eggginton, η αναβάθμιση δεν περιορίστηκε εκεί: «Έχουμε δουλέψει πολύ πέρα από τη συμμόρφωση με τις αλλαγές των κανονισμών. Έχουμε αλλάξει σχεδόν όλες τις αεροδυναμικές επιφάνειες ενώ έχουμε δουλέψει και στη χωροθέτηση άλλων, αθέατων μερών».

Παρότι οι νέοι κανονισμοί επέτρεπαν την υιοθέτηση της ανάρτησης που είχε το 2020 η «αδερφή» ομάδα της Red Bull Racing, η ομάδα της Φαένζα επέλεξε να διατηρήσει τη φιλοσοφία που είχε εκείνη πέρυσι. Ξόδεψε το ένα από τα δύο διαθέσιμα tokens στην εξέλιξη της ανάρτησης του εμπρός μέρους και το άλλο στο ρύγχος του μονοθεσίου.

Η Scuderia AlphaTauri έχει αλλαγές στη σύνθεσή της αφού στο πλευρό του Pierre Gasly είναι πλέον ο Ιάπωνας Yuki Tsunoda – ο πρώτος οδηγός από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στην F1 από το 2014.

gotta make sure the new livery and race suits match, right @yukitsunoda07? 💯 pic.twitter.com/9uLjsYsuoZ

— Scuderia AlphaTauri (@AlphaTauriF1) February 19, 2021

«Η απόφαση να τρέξουμε με τους Pierre και Yuki το 2021 πάρθηκε διότι η φιλοσοφία της Scuderia AlphaTauri παραμένει να δίνει σε νέους, ταλαντούχους οδηγούς από το Red Bull Junior Program, την ευκαιρία να φτάσουν στην F1 – γι’ αυτό κι έχει αυτή την ευκαιρία ο Yuki. Με τον Pierre στο πλευρό του Yuki, έχουμε έναν έμπειρο οδηγό που μπορεί να βοηθήσει τον Ιάπωνα rookie να εξελιχθεί ταχύτερα, ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να στοχεύουμε σε καλά αποτελέσματα. Νομίζω πως αυτό το δίδυμο αποτελεί το καλύτερο δυνατό σενάριο για την επίτευξη και τον δύο στόχων μας. Και είμαι πεπεισμένος πως θα είναι επιτυχημένο», εξήγησε ο Διευθυντής της ομάδας Franz Tost.

Είναι όμως και μία επιλογή που τονίζει την εξαιρετική σχέση με τη Honda, της οποίας ο 20χρονος είναι προστατευόμενος. Θυμίζουμε πως οι Ιάπωνες αποχωρούν από το σπορ στο τέλος της σεζόν, όμως έφτασαν σε συμφωνία με τη Red Bull για να της παρέχουν την τεχνογνωσία των υβριδικών τους μηχανών ώστε αυτές πλέον να παράγονται από τους «ταύρους» έως το 2025.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 θα ξεκινήσει από το Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου, ενώ το μοναδικό χειμερινό τεστ εξέλιξης θα διεξαχθεί στις 12-14 του μήνα, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

AT02-Launch-b1000x600

Διαβάστε επίσης:

F1: Ο νέος κινητήρας της Ferrari πήρε μπρος (video)

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τα νέα της F1!

O Sir Jackie Stewart και ο… Indiana Jones (video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H πρώτη μέρα του Sainz στη Ferrari

cars

Ένα επίπεδο πιο μαλακές γόμες στο GP Βελγίου

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

H RB7 έρχεται να ταρακουνήσει τη Θεσσαλονίκη

cars

Verstappen holds off charging Hamilton to win US GP

cars

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

cars

Formula 1: Όλες οι ημερομηνίες παρουσιάσεων που ξέρουμε

cars

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ντε Βρις στον έξοδο από την AlphaTauri

cars

Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)

cars